Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Webinar Rekenproblemen en Dyscalculie, hoe helpen we deze kinderen?

Hoe kunnen school en ouders kinderen met dyscalculie of rekenproblemen helpen?

Lang niet alle kinderen gaat het leren rekenen makkelijk af. In iedere klas zitten kinderen die bij het leren rekenen meer ondersteuning nodig hebben dan de meeste van hun klasgenoten.

Maar met wat voor hulp op school zijn deze kinderen dan geholpen? En wat kun je als ouder doen wanneer je ziet dat jouw kind moeite met rekenen heeft? En hier onzeker of faalangstig van wordt? Soms is er een vermoeden van dyscalculie. Wat mag je dan voor stappen verwachten van de school?

Op deze vragen en nog vele andere geven Marisca Milikowski en Marije van Oostendorp antwoord tijdens dit webinar.

Stel je vragen via de chat

Tijdens het webinar van Marisca en Marije is er gelegenheid om je persoonlijke vragen te stellen via de chat. Deze zullen zij na hun presentatie live beantwoorden. Ook vragen vooraf zijn welkom. Die kun je sturen naar [email protected]

Zorgplan dyscalculie en rekenproblemen

Marisca en Marije ontwikkelden het zorgplan dyscalculie en rekenproblemen voor op de basisschool. En schreven er een praktisch boek over: ‘Zorgplan dyscalculie en rekenproblemen Een handreiking voor het primair onderwijs. Kijk voor meer informatie op https://www.boomtestonderwijs.nl/product/100-10748_Zorgplan-dyscalculie-en-rekenproblemen

Over de sprekers

Marije van Oostendorp is orthopedagoog-generalist en rekenspecialist. Ze heeft een eigen praktijk, Minerva, voor het onderzoeken en behandelen van rekenproblemen en dyscalculie.

Marisca Milikowski is psycholoog, gespecialiseerd in rekenen en dyscalculie. Zij heeft samen met haar man, Rob Milikowski, een eigen praktijk voor onderzoek en advies: De Rekencentrale.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor dit webinar via de link bovenaan deze pagina.

Je krijgt dan een dag van tevoren de toegangslink toegestuurd. Heb je de link niet ontvangen? Kijk dan in je spam-mailbox of neem contact op met Claudette Nouris via Whatsapp 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achter laat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met mogelijk andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?