Scroll Top

ONTWIKKELINGSPROBLEMEN

Hoe herken ik problemen met leren en/of gedrag bij mijn kind? Wat zijn kenmerken van soorten problemen/diagnoses? Wat kan de oorzaak zijn van boosheid, frustratie of angst? Is mijn kind echt zo ‘anders’? Is dat eigenlijk wel een probleem? Wat is neurodiversiteit?

Wat is 'normaal'?

Welke vaardigheden ontwikkelen kinderen op een bepaalde leeftijd? Is het een probleem dat mijn kleuter nog niet stil kan zitten in de kring? Is mijn kind te druk?

Wat zit er achter moeilijk gedrag?

Gedrag van je kind, zoals boosheid, angst, onhandigheid, verlegenheid, kan allerlei oorzaken hebben. Dit geldt ook voor niet verklaarbare lichamelijke klachten. Misschien voelt je kind zich ergens niet veilig. Of is het bang iets niet goed te doen. Kijk goed naar je kind en de invloed omgeving als je op zoek bent naar verklaringen en/of hulp. 

Clear Filters

Wat zijn de positieve kanten?

Welke krachten hebben kinderen met ontwikkelingsproblemen”? Wat kunnen kinderen wél heel goed? Wat is er juist zo leuk aan ze?

*Aan deze pagina wordt nog gewerkt. Heb je suggesties of wil je meehelpen? Laat het ons weten via dit formulier.

Na de diagnose

Daar sta je dan, met je kind met een ”label’/diagnose. Je wilt verder, bent op zoek naar kennis en informatie. En hebt misschien ook de vraag; hoe ga ik hiermee om?

Blogs & Vlogs

Clear Filters
De baas worden over je tijd en leren als een pro!
De baas worden over je tijd en leren als een pro!
Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.