Scroll Top

Nu ook staatsexamen mogelijk voor leerlingen reguliere school

Leerlingen die door ziekte of bijzondere omstandigheden geen regulier eindexamen kunnen doen, hebben vanaf nu de mogelijkheid om toch certificaten of een diploma te halen via de Staatsexamens. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft de toelating van kandidaten voor deze groep uitgebreid.

Verklaring van de school

Leerlingen die wel staan ingeschreven op een reguliere middelbare school, maar door bijzondere redenen geen eindexamen kunnen doen op deze school kunnen zich via DUO aanmelden. De school (het bevoegd gezag) moet wel een verklaring afgeven waarin staat dat ze het eindexamen voor deze leerling niet kunnen organiseren.

Balans is blij met deze nieuwe regeling, die ingaat vanaf het schooljaar 2023-2024. Voorheen was het nog weleens onduidelijk of kandidaten die geen regulier examen konden afleggen wél of niet staatsexamen mochten doen. En werden kandidaten soms wel, maar vaak ook niet toegelaten.

Kijk hier voor de officiële regeling gepubliceerd in de Staatscourant van 29 september 2023.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.