Scroll Top

Extra informatie bij artikel ‘Op zoek naar de inclusieve samenleving’

Sas Boot en haar dochter Cato waren afgelopen halfjaar op reis. 1 mei 2022 zijn ze vertrokken en de kilometerteller van de auto vertelde hen aan het einde van de reis dat ze 15.000 kilometer hadden afgelegd. Sas: ‘Cato en ik hebben samen veel gezien en beleefd. Haar meest gehoorde uitroep was, vooral als ze bijzonder genoot: ‘Eindelijk vrij!’ Thuis had ze gevangen gezeten in de herinneringen van haar schooltijd. Haar vrijheid begon op het moment dat ze weer kon genieten van het leven.’

Sas Boot ging tijdens deze reis op zoek naar de inclusieve samenleving in Europese landen. En hoe deze verschillende landen omgaan met inclusief, of ‘passend’ onderwijs. Ze hield een blog bij tijdens hun reis. Die lees je hier.

Op deze site lees je meer over Sas Boot en over de verschillende boeken die zij schreef voor ouders over onderwijs. Bijvoorbeeld het boek De Acato Affaire, over de dagbesteding Acato ‘een school voor kinderen die niet passen’, die zij oprichtte voor haar eigen dochter, en over alle strubbelingen die dat met zich meebracht.

Op deze site kun je ook haar nieuwste boek voor ouders gratis downloaden ‘Ouders sta op’.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.