Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Extra informatie bij onderwijscolumn ‘Drie keer Moed: het kan en moet’

Wied (A.J.J.M.) Ruijssenaars studeerde Orthopedagogiek in Nijmegen en promoveerde bij prof. Dumont. Hij was hoogleraar Orthopedagogiek aan de KU-Leuven (1987), Universiteit Leiden (1993) en Rijksuniversiteit Groningen (2004-2021), maar bleef actief in de praktijk. Was voorzitter van de Commissie Dyslexie van de Gezondheidsraad, de Stichting Dyslexie Nederland en de beroepsvereniging NVO. Publiceert artikelen en handboeken over onder andere dyscalculie, dyslexie en diagnostiek.

Op 11 februari jl. vond het Symposium Dyslexie plaats in Den Bosch, over de pilot Preventieve Dyslexiezorg die de afgelopen jaren is uitgevoerd in de Mijnstreek (Limburg). Tijdens dat symposium vertelde hoogleraar Wied Ruijssenaars waarom er drie keer moed nodig is voor goede dyslexiezorg. Hier vind je meer informatie over dat symposium en over de pilot.

 

Vlnr: Wied Ruijssenaars, Ria Kleijnen, Jan Paternotte en Joli Luijckx (Balans) tijdens het Symposium Dyslexie.

Meer weten?

Bekijk hier de presentatie Wied Ruijssenaars: Moed!

Lees hier het document van Ria Kleijnen: ‘Preventieve Dyslexiezorg, Eerder, beter en kosteneffectiever’

Lees hier meer over de pilot preventieve dyslexiezorg

Dyscalculie

Wied weet ook heel veel over dyscalculie. Op 16 februari 2022 gaven Wied en Cécile Ruijssenaars een webinar voor Balans over rekenproblemen en dyscalculie. Dit Webinar kun je terugkijken via deze link.

 

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?