Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Nu ook staatsexamen mogelijk voor leerlingen reguliere school

Leerlingen die door ziekte of bijzondere omstandigheden geen regulier eindexamen kunnen doen, hebben vanaf nu de mogelijkheid om toch certificaten of een diploma te halen via de Staatsexamens. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft de toelating van kandidaten voor deze groep uitgebreid.

Verklaring van de school

Leerlingen die wel staan ingeschreven op een reguliere middelbare school, maar door bijzondere redenen geen eindexamen kunnen doen op deze school kunnen zich via DUO aanmelden. De school (het bevoegd gezag) moet wel een verklaring afgeven waarin staat dat ze het eindexamen voor deze leerling niet kunnen organiseren.

Balans is blij met deze nieuwe regeling, die ingaat vanaf het schooljaar 2023-2024. Voorheen was het nog weleens onduidelijk of kandidaten die geen regulier examen konden afleggen wél of niet staatsexamen mochten doen. En werden kandidaten soms wel, maar vaak ook niet toegelaten.

Kijk hier voor de officiële regeling gepubliceerd in de Staatscourant van 29 september 2023.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?