Scroll Top

Hoe herken ik problemen met leren en/of gedrag bij mijn kind? Wat zijn kenmerken van soorten problemen/diagnoses? Wat kan de oorzaak zijn van boosheid, frustratie of angst? Is mijn kind echt zo ‘anders’? Is dat eigenlijk wel een probleem? Wat is  neurodiversiteit? 

Wat is ‘normaal’?


Welke vaardigheden ontwikkelen kinderen op een bepaalde leeftijd?

Wat zit er achter moeilijk gedrag?


Gedrag van je kind, zoals boosheid, angst, onhandigheid, verlegenheid, kan allerlei oorzaken hebben.

Welke ontwikkelings- problemen zijn er?


Hier vind je de kenmerken van diagnoses/aanleg zoals AD(H)D, autisme, DCD, dyslexie, dyscalculie, NLD, ODD/CD, hoogbegaafdheid en (school)trauma.

Wat zijn de positieve kanten?


Welke krachten hebben kinderen met ontwikkelingsproblemen”? Wat kunnen kinderen wél heel goed? Wat is er juist zo leuk aan ze?

Na de diagnose


Daar sta je dan, met je kind met een ‘label’/diagnose. Je wilt verder, bent op zoek naar kennis en informatie. En hebt misschien ook de vraag; hoe ga ik hiermee om?

Ervaringsverhalen, blogs en vlogs


Hier vind je (herkenbare) ervaringsverhalen en vlogs van ouders, kinderen, jongeren en professionals.

Boekentips en hulpmiddelen


Wat zijn goede boeken om te lezen over jouw kind met extra ondersteuningsbehoeften? Wat voor soort hulpmiddelen zijn er?

(Sch)ouders is een platform van, voor en door ouders van een kind met een lichamelijke- en/of een verstandelijke beperking, chronische ziekte en/of ontwikkelingsproblematiek (zorgkinderen). (Sch)ouders richt zich op onderwerpen waar ouders van zorgkinderen mee te maken (kunnen) krijgen op enig moment, ongeacht de soort beperking of aandoening.

Bij (Sch)ouders vind je aanvullende aandoeningsoverstijgende informatie. Klik op het logo van (Sch)ouders, dan kom je op de routekaart bij het onderwerp ‘Ontmoeten en delen’.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.