Scroll Top

Mijn Mond Zit Op Slot

Een aangrijpende documentaire op YouTube: Mijn mond zit op slot.

Een jaar lang zijn twee kinderen met selectief mutisme gevolgd door een cameraploeg en wordt ons een kijkje gegund in hun stille wereld en de stappen die ze hierin maken. Zeer de moeite van het bekijken waard.

https://www.youtube.com/watch?v=kkNtFpidYao

Boek: Thuis is Daphne Daphne

Een aangrijpend boek over Daphne, die selectief mutisme heeft en niet meer naar school. Voor haar betekent dat een bevrijding en herstel. Voor haar ouders start een periode van zoeken en strijd. Janine beschrijft hoe ze zoekt naar mogelijkheden om haar kind eindelijk te laten leren. Ze neemt de lezer mee in dat proces. Tegelijk kijkt ze terug in de tijd. Hoe komt een meisje als Daphne in een situatie terecht, waarin de leerplicht haar eerder schade dan leerontwikkeling bracht? Janine ontdekt in haar strijd voor het recht op onderwijs voor haar dochter, hoe zwak de positie van ouders is en hoe zij al met een beetje meer kennis daar een draai aan kan geven.

Boek: Thuis is Daphne Daphne

 

Luister anders ook naar de Spotify podcast “Wat is Selectief Mutisme met Eustache Sollman“. 

Meer weten

Heb je vragen of zorgen over je kind met Selectief Mutisme, of herken je kenmerken en wil je eens praten met een ervaringsdeskundige? Neem dan eens contact op met onze Advieslijn (zie link voor openingstijden). Bereikbaar op nummer 030-2255050. Je kunt ook ons contactformulier invullen.

Klik op de volgende link voor het gehele Dossier Selectief Mutisme  op onze website:  om meer informatie te krijgen over wat Selectief Mutisme is, hoe de diagnose wordt vastgesteld, wat het behandelplan en de richtlijnen zijn, hoe je er in de opvoeding, in de vrije tijd of in het onderwijs mee om kunt gaan, en meer..

Luister hier de Spotify podcast ‘Het gesprek aan de keukentafel’  ‘Een gesprek over Selectief Mutisme met Eustache Sollman. Auteur van ‘Breek de stilte’ en ‘lekkere kletskoppen’.’

Meer informatie

Informatie over het boek ‘Breek de stilte, over selectief mutisme en extreme verlegenheid bij kinderen’. Tevens zijn hier meerdere artikelen te downloaden en kan aangemeld worden voor webinars/lezingen over selectief mutisme.

De site van de Nederlandse oudervereniging van en voor ouders met kinderen die selectief mutisme hebben.

Een zeer uitgebreide site van de stichting Behandeling Selectief Mutisme. Met informatie over de behandeling ‘spreekt voor zich’, maar ook veel tips voor ouders en leraren. Tevens informatie over verschillende boeken en bijvoorbeeld een spreekbeurt geven over selectief mutisme.

Het behandelprotocol ‘Praten op school, een kwestie van doen’ is ontwikkeld door kinderpsychiatrisch centrum de Bascule in Amsterdam, tegenwoordig opererend onder de naam Levvel. Op deze site vind je ook informatie over lopende onderzoeken naar Selectief Mutisme.

De site van de Vlaamse Vereniging Selectief Mutisme. Hierop is uitgebreide informatie te vinden. Zij organiseren regelmatig ontmoetings- en studiedagen en ook zomerkampen voor kinderen en jongeren met Selectief Mutisme. Ook hebben ze een handig overzicht naar sites over Selectief Mutisme in andere landen en dus andere talen.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.