Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Review “Het sprookje van de Molrat” door Lolazoe

Het Sprookje van de Molrat’ gaat over een alleenstaande moeder, Rina Hap. Ze heeft een kwetsbaar kind met hoog functionerend autisme. Een schokkend relaas gebaseerd op waargebeurde feiten van hoe een moeder moet knokken om haar kind uit de hulpverlening te houden. Wat gebeurd er met je als je ten onrechte een Veilig Thuis-melding krijgt?

Recensie

Wat een herkenbaar verhaal! Dochter Vlinder, met hoog functionerend autisme, past niet in het schoolsysteem en heeft persoonlijke aandacht en ondersteuning nodig. Maar school is handelingsverlegen omdat ze gewenst gedrag laat zien met goede cijfers. Thuis ziet Rina een heel ander en ongelukkig kind.
Het verhaal begint nog voor de zware en spannende geboorte van Vlinder. Rina schrijft ontroerend en eerlijk over een moeder die vecht voor de rechten van haar kind. En strijdt voor passend onderwijs. Het verhaal laat zich makkelijk lezen met korte hoofdstukken en grote letters. Maar je wil vooral verder lezen in het verhaal omdat je graag wilt weten hoe het allemaal afloopt.
Want wat gebeurt er met je als je als ouder ten prooi valt aan het Veilig Thuis systeem in Nederland?
Rina geeft aan dat je op een gegeven moment schaakmat staat tegenover een log systeem waarbij kennis en inzicht ver te zoeken valt. Een relaas over emoties, onveiligheid, onzekerheid en het onrecht met leugens waarmee je moet handelen als alleenstaande moeder.
Als medewerker van de Advieslijn van Balans en via Stichting Mama Vita hoor ik dagelijks deze schrijnende verhalen. Met dit verhaal laat Rina zien hoe bewonderenswaardig zij de strijd is aangegaan. Het boek is een echte steun voor andere ouders en hopelijk krijgen professionals meer inzicht zodat zij wel 3x gaan nadenken voordat er een onterechte VT melding wordt gemaakt!
Claudette Nouris
Landelijk coördinator Balans / manager Mama Vita

Winactie

Wil jij dit boek ook graag lezen? Balans geeft 2x “Het Sprookje van de Molrat” weg. Mail naar [email protected] waarom jij dit boek graag wilt lezen en wie weet win jij dit boek!
Actie geldig tot 15 april, daarna krijgen de prijswinnaars persoonlijk bericht.
Meer info: https://lolazoe.shop/collections/boeken

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?