Vergoeding lidmaatschap zorgverzekeraars

De kosten voor het lidmaatschap van een patiëntenvereniging worden niet vergoed vanuit het basispakket, maar er zijn wel aanvullende zorgverzekeringen die hiervoor een (gedeeltelijke) vergoeding bieden. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (gedeeltelijk) het lidmaatschap van Balans.

Balans is een van de leden van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, voorheen LPGGz (Landelijk Platform ggz) geheten.

Lang niet iedereen die lid is van Balans of dat wil worden, weet dat er een aantal zorgverzekeraars is, dat (deels) de kosten van het lidmaatschap vergoed.

Dat is jammer, want het bespaart mensen extra kosten. Een zorgverzekeraar kan wel voorwaarden stellen, die staan in bovenstaand overzicht ook duidelijk vermeld.

Het is bij sommige ziektekostenverzekeraars mogelijk om het lidmaatschap (deels) vergoed te krijgen. De Patiëntenfederatie Nederland zorgt ieder jaar voor een overzicht van zorgverzekeraars die een lidmaatschap van een patiëntenvereniging vergoeden.

Ook de zorgverzekeraars die geen vergoeding geven voor het lidmaatschap staan in dit overzicht vermeld.

Bekijk de voorwaarden en premies van iedere zorgverzekeraar in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. In de Zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig de verschillende voorwaarden en premies van alle zorgverzekeraars. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van de mogelijke vergoedingen op het lidmaatschap van een patiëntenvereniging.

Vergoeding aanvragen

Bent u  lid  van Balans en heeft u geen factuur ontvangen, dan kunt u via de ledenadministratie een Verklaring van lidmaatschap aanvragen. Deze verklaring stuurt u naar uw zorgverzekeraar, met het verzoek om vergoeding van het lidmaatschapsgeld van Balans.

Vergoedt uw zorgverzekeraar (een deel van) het lidmaatschap van Balans? Aarzel dan niet en meld u aan als lid van Balans!

Word lid balk