Autismeweek-cadeautje: nu gratis te downloaden Zwemmen leren met duidelijke pictogrammen

pictos (003)
Picto's Melanie Kastelijn

Veel kinderen met autisme, maar bijvoorbeeld ook kinderen met DCD of een andere ondersteuningsbehoefte vinden het leren zwemmen niet makkelijk.

Melanie Kastelijn geeft al jaren zwemles aan deze kinderen en gebruikt daarbij de pictogrammen die ze zelf heeft getekend.

Omdat vandaag, 28 maart, de autismeweek begint en omdat helaas alle zwemlessen in het hele land op dit moment niet door kunnen gaan door de corona maatregelen wil Melanie samen met Balans haar pictogrammen die normaal te koop zijn voor zwemscholen aan alle ouders met kinderen die bezig zijn met leren zwemmen cadeau doen.

Pictogrammen van Aqua-health

De pictogrammen staan vanaf nu gratis downloadbaar op haar website www.aqua-health.nl

Ouders kunnen de pictogrammen uitprinten, lamineren en gebruiken tijdens het vrij zwemmen met hun kind. Of nu al gebruiken door ze te verkleinen en er een memoryspel van te maken.

Voor de kinderen is er een leuke zwemkleurplaat die ook gedownload kan worden. Zo kunnen de kinderen toch op een leuke manier bezig zijn met zwemmen.

picto Nigel (003)

 

Picto houder Melanie Kastelijn

Picto houder Melanie Kastelijn

Artikel over Melanie Kastelijn in Balans Magazine

Leren zwemmen met ballonnen en frikandellen

Met positief stimuleren en vooral niet dwingen lukt het wel. Veel kinderen met AD(H)D, een autismespectrumstoornis, DCD of bijvoorbeeld faalangst redden het niet met reguliere zwemlessen.

Toch kan bijna ieder kind leren zwemmen, weet Melanie Kastelijn van zwemschool Aqua-Health in Schijndel uit ervaring. Zij is gespecialiseerd in het geven van zwemonderwijs aan kinderen met een beperking. Door nauw samen te werken met ouders, de lessen op kleine punten aan te passen, veel veiligheid te bieden, kinderen positief te stimuleren vooral nooit te dwingen over hun grenzen heen te gaan lukt het leren zwemmen meestal wel. En met plezier!

OVER BALANS

Onze vereniging ontvangt gedeeltelijk subsidie van de overheid. Aanvullend zijn wij (financieel) afhankelijk van onze (steun)leden en donateurs. Wilt u het werk van Balans ook steunen en de stem van ouders in de politiek verstevigen? Word dan ook (steun)lid van Balans.

U steunt ons al voor € 25,00 per jaar!

Word-lid-balk 2019