Deel 2 podcast ‘Het meisje van het Vossius’

Deze Podcast kwam tot stand in samenwerking met onder andere de stichting Leerrecht en Joost van Egmond.

Het verhaal gaat over een leerlinge van het Vossius college, die door een ongeluk en de gevolgen daarvan, niet meer volledig naar school kan.

Verteld wordt dat deze leerlinge aanpassingen nodig heeft om bij te blijven met haar cognitieve ontwikkeling, maar deze aanpassingen niet worden gedaan. En welke gevolgen dit allemaal heeft. Voor haar persoonlijk, maar ook voor haar omgeving.

In de podcast komt de leerlinge zelf aan het woord, haar moeder, maar ook andere betrokken partijen. De podcast bestaat uit vijf delen.

‘Ziek’ deel 1

De eerste aflevering, ‘Ziek’, is nu te beluisteren. Vragen als, is een diagnose nodig om te bewijzen dat een kind ziek is, of niet, komen voorbij.

‘Weg’ deel 2

De tweede aflevering ‘Weg’is nu te beluisteren. Wie in twee opeenvolgende jaren blijft zitten moet van school. Zo staat het in de schoolgids.

Volgende delen volgen de komende weken.

Podcast afluisteren

Luister de Podcasts (deel 1 en 2) via deze website:

Het meisje van het Vossius

Vragen?

Vragen naar aanleiding van deze podcast? Bel de BalansAdvieslijn, onze (ervarings-)deskundige vrijwilligers zijn op de hoogte van de ins en outs rondom de vragen en situaties die in deze podcast naar voren komen. Evenals de helpdesk van Defence For Children.

De BalansAdvieslijn is bereikbaar op 030-2255050 keuze 3.

Op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 is de lijn bemand, buiten deze tijden kan een bericht worden ingesproken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Ook kunt u het contactformulier invullen.