Deel 3 podcast ‘Het meisje van het Vossius’

Het verhaal gaat over een leerlinge van het Vossius college, die door een ongeluk en de gevolgen daarvan, niet meer volledig naar school kan.

Deze leerlinge heeft aanpassingen nodig om bij te blijven met haar cognitieve ontwikkeling, maar deze aanpassingen worden niet gedaan. Verteld wordt welke gevolgen dit allemaal heeft. Voor haar persoonlijk, maar ook voor haar omgeving.

In de podcast komt de leerlinge zelf aan het woord, haar moeder, maar ook andere betrokken partijen.

De podcast bestaat uit vijf delen. Elke vrijdag komt een nieuw hoofdstuk online. Die kunnen beluisterd of gedownload worden op de website hetmeisjevanhetvossius.net

‘Ziek’ deel 1

Het eerste hoofdstuk, ‘Ziek’, is nu te beluisteren. Vragen als, is een diagnose nodig om te bewijzen dat een kind ziek is, of niet, komen voorbij.

‘Weg’ deel 2

Het tweede hoofdstuk ‘Weg’ is nu te beluisteren. Wie in twee opeenvolgende jaren blijft zitten moet van school. Zo staat het in de schoolgids…

‘Zoek’ deel 3

Het derde hoofdstuk ‘Zoek’ is nu te beluisteren. Wel ingeschreven op een school, maar ze volgen daar geen onderwijs. Een zogenaamde ‘spookleerling’. Moeder wordt verzocht haar dochter uit te schrijven, hoe gaat dit verder?

Vragen?

Vragen naar aanleiding van deze podcast? Bel de BalansAdvieslijn, onze (ervarings-)deskundige vrijwilligers zijn op de hoogte van de ins en outs rondom de vragen en situaties die in deze podcast naar voren komen. Evenals de helpdesk van Defence For Children.

De BalansAdvieslijn is bereikbaar op 030-2255050 keuze 3.

Op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 is de lijn bemand, buiten deze tijden kan een bericht worden ingesproken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Ook kunt u het contactformulier invullen.

Deze Podcast kwam tot stand in samenwerking met onder andere de stichting Leerrecht en Joost van Egmond.