Gezocht: thuiszitters in de regio Twente die weer willen gaan leren en ontwikkelen

Balans, vereniging voor ouders, zet zich in voor (ouders van) kinderen met een ondersteuningsvraag. Wij doen dit op basis van kennis, informatie en empoweren. Vanuit onze onafhankelijke rol hebben wij onze tanden gezet in het thema ‘thuiszitters’. Met ons project Afstandsonderwijs/Thuiszitters bieden wij thuiszitters de mogelijkheid van een ‘Balans Buddy’ in combinatie met ondersteunend lesmateriaal.

Waarom doen we dit?

Het doel van ons project is om de kinderen en jongeren (8 t/m 18 jaar) die al langer zonder onderwijs thuis zitten, weer tot ontwikkelen te krijgen door het bieden van onderwijs op afstand.

Wat bieden wij?

Jouw kind krijgt 1 keer per week ondersteuning (fysiek en/of online) van een speciaal opgeleide buddy uit de regio Twente. De buddy heeft ervaring met thuiszitters en schooltrauma’s. Er wordt gekeken en gevraagd naar wat jouw kind nodig heeft. En gezamenlijk wordt besloten welke snelheid daarbij het beste past.

Door Corona zijn steeds meer scholen en samenwerkingsverbanden onderwijs op afstand gaan geven. Leerlingen van reguliere scholen krijgen online uitleg, lesmateriaal en lessen. De eventuele leerachterstand wordt tot het minimum beperkt. Maar deze vorm van afstandsonderwijs is lang niet altijd beschikbaar voor de kinderen die al langer thuis zitten. Met dit project willen we ervoor zorgen dat ook deze kinderen, jouw kind wel passend onderwijs kan gaan volgen.

Wie kan meedoen?

Het project is speciaal voor kinderen en jongeren (8 t/m 18 jaar) die volledig uit beeld zijn van het onderwijs. Je mag ook meedoen als uw kind niet meer ingeschreven staat op een school. Een eerste stap is het opbouwen van zelfvertrouwen. Dat vraagt om passend lesmateriaal maar ook goede begeleiding van een buddy.

De buddy start bij die eerste stap, en vraagt bijvoorbeeld ‘Waar ben je gebleven?’, ‘Waar wil je mee verder?’, ‘Wat heb je nodig?’ Op basis daarvan wordt in stap 2 passend lesmateriaal gezocht.

Wat vragen we ervoor terug?

We willen uitzoeken of deze vorm van begeleiding ook in de toekomst een goed middel is om passend onderwijs te bieden. Daarom vragen we je om eenmalig een evaluatie in te vullen. Ook is het belangrijk dat je kind gemotiveerd is om deel te nemen aan het project.

Meedoen?

Heb je een kind tussen de 8 -18 jaar die al lang thuis zit? Woon je in Twente? Wil je dat je kind wekelijks begeleiding krijgt van een buddy, passend bij de behoeftes en mogelijkheden van je kind? ? Stuur een mailtje naar Chris Voorpostel Chris@kids4ward.nl Hij kan ook eventuele vragen beantwoorden.

*Afbeelding van Marta Kulesza via Pixabay