Kook het lekker zelf …. VEGETARISCHE ROTI … een feestje!

Het komt niet vaak voor dat de boekrecensent van een kookboek de uitgave dichtslaat en direct in haar keuken aan de slag wil, ook al is het 23 uur ’s avonds. En dat is wel het geval bij ondergetekende na het inzien van ‘Kook het Lekker zelf’ van Sandra Cornelissen (1974).

Dit kookboek verdient positieve aandacht voor de gestructureerde, inhoudelijk sterke en mooi vormgegeven uitgave.

Het begint met een vrolijk geschreven inleiding voor met name kinderen, die hen aanspoort om te gaan koken. Om ervan te genieten, te leren, om je omgeving een plezier mee te doen; om de complimenten in ontvangst te nemen…

Het is een familieboek: naast de glasheldere structuur in de opbouw van de recepten – van boodschappen doen tot de maaltijd opdienen – straalt het boek ook een gezellig, een beetje rommelig familieleven uit. Alle leeftijden zijn erin vertegenwoordigd, alsook interieurstijlen binnen en buiten. Het is best knap om deze uitersten – zakelijk en gezellig – zo te combineren.

SWP, de uitgever van dit boek, stelt vijf exemplaren gratis beschikbaar en schrijft er zelf over: ‘De fotobeelden van verse ingrediënten en de prachtige verhalende foto’s die vertellen waar de ingrediënten vandaan komen sluiten aan bij de noodzaak om kinderen en volwassenen gezonder te laten leven. Koken vanaf de basis, geen pakjes en zakjes maar met lekkere verse ingrediënten een volwaardige maaltijd bereiden.’

Voor een proefrecept, zie de vegetarische roti.

kook-het-lekker-zelf_inkijkexemplaar

Meedingen

Meedingen naar één van de kookboeken? Laat ons weten waarom jij dit kookboek zou willen hebben, of aan wie je het zou gunnen. En/of plaats een foto van (het bereiden van) een zelfgemaakt recept op onze Facebook of Instagram pagina. Uit de reacties kiezen we 5 winnaars!

Actie verloopt via de social media. Winnaars worden bekend gemaakt op 15 augustus.

OVER BALANS

Onze vereniging ontvangt gedeeltelijk subsidie van de overheid. Aanvullend zijn wij (financieel) afhankelijk van onze (steun)leden en donateurs. Wilt u het werk van Balans ook steunen en de stem van ouders in de politiek verstevigen? Word dan ook (steun)lid van Balans.

U steunt ons al voor € 25,00 per jaar!

Word-lid-balk 2019