Michel Rog neemt afscheid van de Tweede Kamer

Michel Rog was de afgelopen acht jaar de onderwijswoordvoerder van het CDA in de Tweede Kamer. Hij zette zich in die tijd in voor de positie van ouders en ouderorganisatie ten aanzien van passend onderwijs. Graag geven wij een aantal voorbeelden hiervan.

Onderwijs op andere locatie

In 2016 diende Michel Rog samen met Loes Ypma (PvdA) een motie in om onderwijs op een andere locatie mogelijk te maken. Deze motie is destijds met 105 stemmen aangenomen.

Voor Tegen
PvdA 36 VVD 40
SP 15 Groep Bontes/Van Klaveren 2
CDA 13 50PLUS 1
D66 12 Houwers 1
PVV 12 Van Vliet 1
ChristenUnie 5
GroenLinks 4
SGP 3
Groep Kuzu/Öztürk 2
PvdD 2
Klein 1

 

Instemmingsrecht handelingsdeel ontwikkelingsperspectief

In april 2013 diende kamerlid Loes Ypma in samenwerking met Paul van Meenen  en Michel Rog een motie in om ervoor te zorgen dat ouders instemmingsrecht kregen op het handelingsdeel van het ontwikkelingsperspectief. Ook deze motie kreeg steun van de meerderheid van de Tweede Kamer. Lees meer over het ontwikkelingsperspectief op de website van Autipassend Onderwijs

Verder was hij succesvol in het afschaffen van de omstreden rekentoets en het beëindigen van de zogenaamde kleutertoets. Michel Rog liet weten meer tijd te gaan doorbrengen met zijn gezin, waarbij hij hoopt op een betere balans tussen werk en privé. Hij is door het CDA Haarlem ondertussen voorgedragen als wethouder Financiën, Sport en Openbare Ruimte.

Michel, hartelijk dank voor je inzet en we wensen je alle goeds voor de toekomst!

Team Balans.

 

Vragen over (de ontwikkeling van) je kind, zorg of onderwijs?

Bel onze advieslijn. Elke werkdag van 10 tot 13 uur bereikbaar op 030-2255050, toets 3.

Wij steunen jou, steun jij ons? Word nu ook lid van Balans!