Nieuwe Wajongwet is aangenomen.

Afbeelding van Chris Renma via Pixabay
Afbeelding van Chris Renma via Pixabay

Ondanks veel protest is gisteren, 26 mei, ook de Eerste Kamer akkoord gegaan met de nieuwe Wajong, de financiële regeling voor mensen met een arbeidsbeperking.

Behalve de regeringspartijen  stemden ook de oppositiepartijen, Forum voor Democratie en de SGP  voor de wijziging van de wet. Dit terwijl veel belangenorganisaties juist tegen de nieuwe wet zijn. Bijvoorbeeld omdat de wet voor bepaalde groepen financieel slecht uit gaat pakken.

Zoals bijvoorbeeld voor Rianne. Die vertelt dat ze als de wet wordt aangenomen geen wettelijk minimum loon zal verdienen omdat ze alleen in deeltijd kan werken.

Werken moet meer lonen

Het kabinet wil er onder meer voor zorgen dat werken meer loont. Tegenstanders zijn bang dat de wet voor bepaalde groepen financieel slecht uitpakt. Ook zou de nieuwe wet de situatie juist ingewikkelder maken in plaats van simpeler.

Zie het bericht Eerste Kamer achter nieuwe regeling jonggehandicapten

Zie ook de informatie op de Rijksoverheid Eerste kamer stemt in met nieuwe regels Wajong

OVER BALANS

Onze vereniging ontvangt gedeeltelijk subsidie van de overheid. Aanvullend zijn wij (financieel) afhankelijk van onze (steun)leden en donateurs. Wilt u het werk van Balans ook steunen en de stem van ouders in de politiek verstevigen? Word dan ook (steun)lid van Balans.

U steunt ons al voor € 25,00 per jaar!

Word-lid-balk 2019