Oproep onderzoek naar verschil zelfbeeld kinderen met en zonder DCD

Irene de Vries en Wietske Biewenga zijn bezig met hun afstudeeropdracht voor de opleiding fysiotherapie aan de Hanzehogeschool Groningen.

Zij doen onderzoek naar het verschil in zelfbeeld van kinderen met DCD en kinderen zonder DCD in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Met dit onderzoek willen zij in kaart brengen of er een verschil is in zelfbeeld en wat dit verschil dan is. Daarnaast zal dit onderzoek gebruikt worden voor een groter onderzoek naar zelfvertrouwen en zelfbeeld tussen kinderen met verschillende aandoeningen.

Heeft u een kind in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar met DCD? Dan zijn wij op zoek naar uw kind!

Wat houdt het onderzoek precies in:
• Zij zullen voor het onderzoek een (video) belafspraak inplannen waarbij ze twee vragenlijsten afnemen. Deze afspraak zal plaats vinden tussen 29 april en 9 mei.
• De vragen zullen gaan over zelfbeeld. De gegevens van de kinderen zullen anoniem verwerkt worden.
• Het gesprek zal ongeveer 20-30 minuten duren.
In de bijlage (informatiebrief) vindt u meer informatie over het onderzoek. Voor deelname moet er een toestemmingsformulier ondertekend moeten worden. Zie onze informatiebrief.

Voor het onderzoek zijn wij op zoek naar kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar met DCD.

Bent u of kent u iemand die deel zou willen nemen aan ons onderzoek of heeft u vragen over het onderzoek mail dan voor 7 mei naar Wietske Biewenga (j.w.biewenga@st.hanze.nl) of Irene de Vries (ir.j.de.vries@st.hanze.nl).