Start schooljaar 2020/2021 in combinatie met het Coronavirus

Aanstaande maandag start het nieuwe schooljaar in Regio Noord. Over de ontwikkelingen rond het Coronavirus laat het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een aantal zaken weten.

Het kabinet heeft voor de zomervakantie besloten dat scholen met de bekende maatregelen weer volledig open kunnen. Hier verandert tot nu toe niets aan.

Ventilatie

Ook reageert het ministerie over berichten over de mogelijke rol van ventilatiesystemen bij de verspreiding van het Coronavirus. Hierover is een nieuwsbulletin gemaakt met een aantal concrete adviezen. OCW volgt hierbij de adviezen van het RIVM. Download het nieuwsbulletin.

Afstand

Op de basisschool hoeven leerlingen onderling geen afstand te houden. Dit geldt sinds 1 juli ook voor leerlingen op het voortgezet onderwijs. Leerlingen en leraren in het voortgezet onderwijs en volwassenen onderling dienen wel anderhalve meter afstand te houden. Daarnaast gelden nog de ‘basisregels’ als handen wassen en niesen en hoesten in de elleboog.

Meer informatie

Voor meer informatie over het verzorgen van onderwijs in de komende periode, verwijst OCW naar het servicedocument op Rijksoverheid.nl.

OVER BALANS

Onze vereniging ontvangt gedeeltelijk subsidie van de overheid. Aanvullend zijn wij (financieel) afhankelijk van onze (steun)leden en donateurs. Wil je het werk van Balans ook steunen en de stem van ouders in de politiek verstevigen? Word dan ook (steun)lid van Balans.

Je steunt ons al voor € 25,00 per jaar!

Word-lid-balk 2019