Webinar over toxische stress: een korte terugblik

Stress hoort bij het leven en heeft ook een functie – het kan je bijvoorbeeld snel gereed maken om te vluchten wanneer er gevaar dreigt. Maar als je bijna voortdurend stress ervaart, kan dat zeer schadelijk zijn. We spreken dan van toxische (letterlijk: giftige) stress.

Bij een klein deel van de groep hoogbegaafde kinderen of kinderen met autisme zien we helaas regelmatig ernstige signalen van toxische stress. En hoewel de oorzaken wisselend kunnen zijn, zien we vaak dat deze groep kinderen vastloopt in het onderwijs.

Op 26 april gaf Wanda Glebbeek voor Balans een webinar over toxische stress. Dit webinar was zeer snel vol en werd door veel ouders gewaardeerd. Daarom willen we het onderwerp hier toch weer extra onder de aandacht brengen. Een nieuw, gratis webinar over toxische stress laat nog even op zich wachten. Maar in overleg met Wanda willen we je in elk geval attenderen op de onderstaande mogelijkheden om meer over dit onderwerp te weten te komen.

Op de website van HBlinq staat het artikel Toxische Stress & traumagerelateerd gedrag, waar je de inhoud van Wanda’s presentatie in het kort terug kunt vinden.

Heb je het webinar gevolgd of het artikel gelezen en wil je nog meer horen over dit onderwerp (inclusief ook wat concrete tips and tricks)? Kijk dan op YouTube naar Wanda’s interview met Lisanne de Groot van Praktijk De Blik: Podcast #2: Hoogbegaafdheid in complexe zorg en onderwijs.

Wil je toch nog dit jaar terecht bij een webinar van Wanda Glebbeek over toxische stress? Dan kun je je voor 25 euro inschrijven voor een webinar op 14 september 2021 om 20.00 uur: https://www.praktijksherpa.nl/webinar-toxische-stress/