Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Interview over Balans-rapport ‘Ieder kind overal veilig’ in magazine Sociaal Veilig Onderwijs

Stichting Veilig Onderwijs is een landelijk kenniscentrum dat informatie en advies geeft over veilig onderwijs. Zij begeleiden scholen in het creëren van een veilig en prettig leerklimaat. En adviseren in de aanpak van onder meer grensoverschrijdend gedrag, discriminatie en pesten.

In hun magazine ‘Sociaal Veilig Onderwijs’ staat dit keer een interview met Joli Luijckx van Balans over het Balans-rapport ‘Ieder kind overal veilig’.

Citaat uit het interview “We gaan niet vingerwijzen”:

‘Opvallend is dat in 87% van de meldingen de professional de veroorzaker was van de onveiligheid. Ook opvallend: leraren weten soms niet hoe ze een onveilige situatie in hun school moeten aankaarten: niet weten bij wie ze moeten zijn, of durven er geen melding van te maken.’

“Ik wil echter absoluut niet gaan vingerwijzen naar het onderwijs,” benadrukt Luijckx bij het bespreken van de resultaten in het rapport. “We zien de problemen in de scholen: de enorme werkdruk, de grote klassen en het lerarentekort. Onmacht speelt in de beschreven situaties ook vaak een rol. We willen met de publicatie van het rapport een eerste aanzet doen en met alle betrokkenen kijken hoe we dit kunnen oplossen en kunnen voorkomen. Maar eigenlijk moet dit aan de voorkant worden opgelost.”

Bekijk hier het volledige artikel in het magazine van de stichting Veilig Onderwijs

Heb jij zorgen over de veiligheid van je kind op school?

Neem dan contact op met onze advieslijn. Buiten openingstijden kun je contact opnemen via het contactformulier.

Bekijk hier waarom: 

 

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?