Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Leesproblemen of dyslexie in coronatijd. Wat moet je als ouder weten?

Wat zijn de gevolgen van het afstandsonderwijs voor mijn kind dat moeite heeft met leren lezen?

Duurt het nu nog langer voor mijn kind een dyslexieonderzoek krijgt?

Wij krijgen steeds meer vragen van bezorgde ouders van kinderen die moeite hebben met lezen. Begrijpelijke vragen. Want door de coronacrisis verloopt het onderwijs anders. Het is juist nu extra belangrijk dat school en ouders samenwerken bij leesproblemen of dyslexie.

In dit artikel van Dyslexie Centraal vind je onder andere meer informatie over extra ondersteuning bij leesproblemen en dyslexie, toetsen en een vermoeden van dyslexie in deze tijden van corona en (gedeeltelijk) afstandsonderwijs.

Dit artikel is voor Dyslexiecentraal gemaakt door Balans, in samenwerking met het Nederlands Kwalitietisinstituut Dyslexie en het Expertisecentrum Nederlands.

Heb je vragen over dit bericht? Of een andere vraag over leesproblemen of dyslexie? Bel dan met BalansAdvies elke maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur op telnr. 030-2255050 of stel je vraag 24/7 via het contactformulier.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?