Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Samenwerking tussen ouders en school: de meerwaarde van een buddy

De afgelopen jaren heeft Balans de nodige ervaringen opgedaan met buddy’s die ouders van kinderen met een ontwikkelopgave steun bieden bij de samenwerking met school.  Het lectoraat informele netwerken en laatmoderniteit van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), heeft deze ervaringen onderzocht en de lessen daaruit geleerd in kaart gebracht. De resultaten van het onderzoek presenteren zij op 30 mei om 19.30 uur tijdens een webinar, georganiseerd door Balans in samenwerking met Ouders & Onderwijs.

Programma 30 mei 19.30 uur:

19.30 uur: Welkom door Balans en digitale aanbieding van het onderzoeksrapport aan Jerome Smits, MT-lid directie Kansengelijkheid en Onderwijsondersteuning bij het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap

19.45 uur: Presentatie van de resultaten van het onderzoek door drs. Ellen Aanen (senior onderzoeker) en dr. Wim Dekker (lector) van het CHE

20.15 uur: Marieke Boon (Ouders & Onderwijs) over de mogelijke meerwaarde van een buddysysteem bij het bieden van steun aan ouders bij een ouder- en jeugdsteunpunt.

20.25 uur: Claudette Nouris (Balans) over buddysystemen in de praktijk en haar persoonlijke ervaring als buddy

20.35 uur: Beantwoorden vragen

20.45 uur: Afsluiting webinar

Aanmelden

Deelname aan het webinar is gratis. Iedereen die geïnteresseerd is in goede samenwerking tussen ouders en school is van harte welkom. In het bijzonder nodigen we professionals en ouders die betrokken zijn bij de inrichting van de ouder- en jeugdsteunpunten uit.

Aanmelden kan via deze link. Je krijgt een dag voor het webinar een toegangslink toegestuurd.

Het onderzoek naar de meerwaarde van een buddysysteem is onderdeel van het buddyproject van Balans en mogelijk gemaakt dankzij subsidie van ZonMW.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?