Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Ouders en leerkrachten gezocht voor focusgroepen over ADHD en de invloed hiervan op het dagelijks leven van kinderen (6-12 jaar)

Zou u graag iets willen vertellen in een klein groepje over ADHD bij kinderen?

Wij (onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam) doen via focusgroepen onderzoek naar ervaringen met ADHD, de positieve kanten, maar ook mogelijke vooroordelen die worden geassocieerd met ADHD. Wij zijn op zoek naar i) ouders of verzorgers van kinderen (6-12 jaar) met ADHD, en ii) leerkrachten in het primair basisonderwijs die ervaring hebben met ADHD.

  • Het doel van de studie is om inzicht te krijgen in verschillende ervaringen met en kijk op ADHD bij kinderen en hun familie.
  • Deze studie probeert de positieve kanten én de ervaren belemmeringen gerelateerd aan ADHD in kaart te brengen, zoals op school, thuis of met vrienden.
  • Ook zijn wij ook benieuwd naar jullie ideeën over het terugdringen van vooroordelen en verbeteren van ondersteuning voor kinderen met ADHD.

Wat houdt het onderzoek in voor u?

  • Ouders of verzorgers van kinderen met ADHD (6-12 jaar): Deelname aan een focusgroep betekent dat u met een groepje ouders (6-8 deelnemers) samenkomt om jullie kijk op en ervaringen met ADHD, de positieve kanten en mogelijke vooroordelen te bespreken. De focusgroep wordt in Amsterdam of Utrecht georganiseerd. Dit zal ongeveer 2 uur in beslag nemen (excl. eventuele reistijd)
  • Leerkrachten: Deelname aan een online focusgroep (1.5 uur) om met een groepje leerkrachten jullie kijk op en ervaringen met ADHD, de positieve kanten en mogelijke vooroordelen te bespreken.

Voor meer informatie: Vuass.eu.formulier .
Via deze link kunt u zich ook aanmelden voor het onderzoek als u interesse heeft. U kunt ook direct een e-mail sturen naar Marjolein Luman ([email protected]) of Marlies Visser ([email protected]), of u kunt een WhatsApp bericht sturen naar 06-24672706 (Marjolein Luman).

Hopelijk spreken wij u binnenkort!

Dr. Marjolein Luman (psycholoog bij Levvel en onderzoeker bij de VU) & Marlies Visser (onderzoeker bij de VU)

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?