Ouders gezocht voor vragenlijstonderzoek naar ervaringen met thuisonderwijs tijdens de corona periode

oproep thuisonderwijs
Afbeelding Anastasia Gepp via Pixabay

Eén van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was het sluiten van de scholen.

Voor zowel leerkrachten als ouders kwam deze nieuwe vorm van onderwijs onverwacht en de organisatie ervan was/is voor alle partijen een zoektocht.

Met deze vragenlijst doet u mee aan internationaal onderzoek naar de ervaringen van ouders met thuisonderwijs, waarbij er aandacht is voor ouders van kinderen met ontwikkelingsproblemen.

De studie is een samenwerking tussen de KU Leuven (België), Universität Marburg (Duitsland), Ruhr-Universität Bochum (Duitsland), Technische Universität Dortmund  (Duitsland), Rijksuniversiteit Groningen (Nederland), Vrije Universiteit Amsterdam (Nederland), Chinese University of Hong Kong (China) en het Karolinska Institutet (Zweden).

Wie kan deelnemen?

Iedere ouder van een kind dat momenteel thuisonderwijs krijgt (of in de afgelopen maanden heeft gekregen), kan deelnemen aan dit onderzoek door te klikken op onderstaande link. Deelname houdt in dat u de online-vragenlijst invult (20-25 minuten). Deelname is volledig anoniem.

https://www.soscisurvey.de/ThuisonderwijsCoronaNL/

Contact

Anselm Fuermaier (RUG), dr. Marjolein Luman (VU Amsterdam) en prof. dr. Barbara van den Hoofdakker (RUG, Accare).

Wanneer u vragen heeft over het onderzoek kunt u mailen naar a.b.m.fuermaier@rug.nl.

OVER BALANS

Onze vereniging ontvangt gedeeltelijk subsidie van de overheid. Aanvullend zijn wij (financieel) afhankelijk van onze (steun)leden en donateurs. Wilt u het werk van Balans ook steunen en de stem van ouders in de politiek verstevigen? Word dan ook (steun)lid van Balans.

U steunt ons al voor € 25,00 per jaar!

Word-lid-balk 2019