Petitie: Een week vrij van mantelzorg

Magazine Margriet en MantelzorgNL pleiten ervoor dat mantelzorgers tenminste één week per jaar mantelzorgvrij kunnen zijn – en dat zonder regelgedoe.

Om dit mogelijk te maken kan iedereen de petitie ondertekenen op: www.margriet.nl/mantelzorgpetitie

In Nederland zijn 4,4 miljoen mantelzorgers. Een deel van deze mantelzorgers geeft aan zich overbelast te voelen. Het regelen van vervanging, zodat ze weer even op adem kunnen komen, blijkt vaak heel moeilijk te realiseren.

Voor mantelzorgers is het onduidelijk waar men met de vraag om vervangende zorg terecht kan en deze is ook nog eens weinig beschikbaar. Mantelzorgers worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit moet anders, vinden Margriet en MantelzorgNL. Mantelzorgers verdienen een weekje vakantie zonder zorgen en gedoe. Dat verdienen ze dubbel en dwars.

Het zou mogelijk moeten zijn, dat elke mantelzorger die een week mantelzorgvrij wil zijn, dit bij één aanspreekpunt op een eenvoudige manier kan regelen. Zij willen dat de mantelzorger zich niet druk hoeft te maken wie het achter de schermen regelt – gemeente of zorgverzekeraar – maar zorgeloos een weekje vrij van taken kan zijn. Wanneer een mantelzorger zich meldt, verwachten ze iemand die meedenkt en het mogelijk maakt, in plaats van een af- of verwijzing.

Teken dus deze petitie! Ga naar www.margriet.nl/mantelzorgpetitie