Scroll Top

Positieve eigenschappen die voorkomen bij kinderen met ADHD

 • Kinderen met ADHD kunnen vaak intens genieten.
 • Kinderen met ADHD zijn vaak creatief, verzinnen de meest geweldige verhalen en kunnen helemaal opgaan in een spel.
 • Het empathisch vermogen van kinderen met ADHD is vaak goed ontwikkeld, het zijn vaak lieve en betrokken kinderen.
 • Ze hebben vaak aandacht voor details.
 • Drukke kinderen met ADHD zijn vaak enorm vindingrijk.
 • Kinderen met veel energie willen vooral veel bewegen waardoor je als ouder ook heel makkelijk die 30 minuten gezonde beweging per dag haalt.
 • ADHD’ers zijn prachtige ideeëngenerators. Het zijn goede brainstormers en komen vaak met vernieuwende ideeën.
 • Kinderen met ADHD beschikken over een scherpe intuïtie. Ze bekijken de wereld vaak op hun eigen manier en perspectief.
 • Is er een probleem? Ze zijn erg sterk in het bedenken van oplossingen.
 • Ze hebben vaak een goed gevoel voor humor.
  Dat laatste feitje wordt nog eens extra ondersteund door de bekendste ADHD’er van het land: Jochem Meyjer. Hij heeft zijn ADHD zelfs verwerkt in zijn derde avondvullende theatershow Adéhadé en er een lied over gemaakt.Ook Typhoon heeft een liedje gemaakt over ADHD, bekijk het hier.
  Weet jij nog meer leuke en positieve feiten over kinderen met ADHD of wil je zelf een ervaringsverhaal delen, mail ons!
  Bron: Mentaal Beter Jong

Voor meer informatie en vragen

Lees hier het ADHD dossier uit BalansMagazine (nr. 1 2020).
Zie ook
www.adhdendrukgedrag.nl
https://kenniscentrum-kjp.nl/ouders-jongeren/adhd/

Heb je vragen of zorgen over je kind met ADHD, of herken je kenmerken en wil je daar graag eens met een ervaringsdeskundige over praten? Neem dan eens contact op met onze Advieslijn.
Klik op de volgende link voor het gehele ADHD Dossier op onze website: om meer informatie te krijgen over wat ADHD is, hoe de  classificatie wordt vastgesteld, wat het behandelplan en de richtlijnen zijn, hoe je er in de opvoeding, in de vrije tijd of in het onderwijs mee om kunt gaan, en meer.

Je kunt ook kijken op Brainwiki (gemaakt door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie). Deze landelijke organisatie zorgt ervoor dat behandelaars, ouders, jongeren, gemeenten en scholen betrouwbare kennis over psychische problemen hebben.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.