Tips & tricks Dyscalculie – oefenprogramma’s

Rekensites en/of rekenprogramma’s waar je gratis kunt oefenen

Er zijn vele websites te vinden met ‘oefeningen rekenen’. Dit is echter vaak een onoverzichtelijke brei van oefeningen. Ook zit er geen opbouw in de sommen (van makkelijk naar moeilijk).  Het is verstandig om eerst te onderzoeken met welke sommen jouw kind problemen heeft. Of met welke somsoorten jouw kind een flinke vooruitgang kan boeken.  Een paar tips!

Digischool

Digischool is een mooie, overzichtelijke website. In een oogopslag zie je waar je moet zijn en waar je allemaal uit kunt kiezen.

Rekenspelletjes

Op deze website speel je rekenspelletjes tegen anderen op internet of speel je samen in een team. Op deze wijze oefen je op een leuke manier rekensommen.

Rekenweb

Dit is een website voor rekenen-wiskunde op het basisonderwijs. Er is ook informatie te vinden voor leerkrachten. Er staan spelletjes op en werkbladen voor gebruik in de klas. Het is een programma van de Universiteit van Utrecht.

Sommenplaneet

Dit is een rekenprogramma voor kinderen vanaf 6 jaar, voor thuis of op school.

Tabletportaal

Deze website staat vol met apps voor de telefoon of tablet. Je kunt kiezen uit 61 gratis apps voor Android, Windows, iPad of iPhone. Zo zijn er apps waarmee je verschillende aspecten van rekenen oefent. Dus bijvoorbeeld optellen, aftrekken en tafels in één. Er zijn ook apps die zich richten op één soort oefening.