Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Nieuw kennisblok: Voeding & AD(H)D

Informatie over voeding en ADHD (medicatie)

Wat kun je als ouders en als kind doen als je de diagnose AD(H)D krijgt, of als er wordt uitgesproken dat je kenmerken van AD(H)D hebt? Er zijn verschillende behandeltherapieën. Zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en/of medicatie.

Invloed van voeding

Sinds tien jaar wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op AD(H)D. Onder meer aan Wageningen University & Research. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat een dieet de oorzaak of gevolgen van AD(H)D positief kan bijsturen. Het is wel duidelijk dat voeding van betekenis kan zijn bij het tegengaan van onder- of overgewicht bij kinderen en jongeren met (medicatie tegen de symptomen van) AD(H)D.

Tips en Tricks

Wij hebben hier informatie over verzameld, die je kunt vinden in de kennisbank op onze website. In het blok Voeding  &AD(H)D. Kinderartsen en een diëtist vertellen over het onderwerp. En er is informatie over nationale en internationale onderzoeken. We geven Tips & Tricks en er zijn links naar interessante boeken en docu’s. Bekijk ook dit filmpje over de relatie tussen AD(H)D, voeding en medicatie.

Voeding & ...

De pijler Voeding & AD(H)D valt onder het kennisbankblok ‘Voeding’. Hier kun je ook lezen over de betekenis van voeding bij bijvoorbeeld autisme.­ Dit kennisblok is nog in aanbouw. 

Vragen?

Bel onze advieslijn, elke dag bereikbaar van 10 tot 13 uur  030-2255050. 

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Vragen?

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?