Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Regionaal Leernetwerk Jeugd zoekt ervaringsdeskundige ouders voor intervisie ‘Buiten je bubbel’

Het regionaal Leernetwerk Jeugd zoekt ervaringsdeskundige ouders, voor de Intervisiebijeenkomsten ‘Buiten je Bubbel’.

Intervisie is een mooie vorm om gezamenlijk tot leren te komen binnen het jeugddomein. Alleen speelt dit zich vaak alleen af binnen de vier muren van organisaties en instituten.

Door intervisie uit te voeren in groepen mét ervaringsdeskundige jeugdigen en ouders, jeugdprofessionals uit verschillende organisaties en studenten, krijgen deelnemende professionals een directe inkijk in de belevingswereld van een ander. Hierdoor vergroot het onderling begrip en draagt het bij aan betere samenwerking.

Tijdens Intervisie buiten je bubbel wordt een ervaring van een deelnemer besproken aan de hand van vragen als: wat is ieders rol en hoe beïnvloedt je rol je perspectief op een casus en hoe werken we beter samen?

Waarom meedoen?

Je helpt met je persoonlijke inbreng de verdere ontwikkeling van professionals. Je voorkomt daarmee dat het gesprek alleen óver jullie gaat, want je praat zelf ook mee; zo blijft het ouder-/jongeren perspectief onder de aandacht. Ook bij casussen die professionals na de intervisie krijgen.

Vrijblijvende online informatiebijeenkomst

Heb je interesse om deel te nemen aan een intervisiegroep, of wil je hier eerst meer over weten? Kom dan naar de online informatiebijeenkomst op donderdag 20 oktober 16.00 – 17.00 uur. Meld je aan via deze link. Deelname aan de online informatiebijeenkomst is vrijblijvend.

Praktische informatie

  • Een intervisiegroep bestaat uit ± 6 deelnemers.
  • De intervisiegroep komt 5 x 2 uur live bij elkaar, tussen januari en juni 2023.
  • De bijeenkomsten zijn in Utrecht of Amersfoort, afhankelijk van wat handig is voor de deelnemers. Data + plaats wordt in overleg vastgesteld.
  • Deelname is gratis.
  • Ouders die deelnemen aan intervisiegroepen krijgen een vergoeding bij bijeenkomst (deze zal ook de evt. reiskosten dekken).

Lees hier wat Intervisie Buiten je Bubbel jou kan brengen.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?