Scroll Top

Kennismakingsactie In Kaart

Doe mee aan In Kaart en krijg 50% korting op lidmaatschap Balans!

Samen met andere organisaties zet Oudervereniging Balans zich in voor het project In Kaart, een langlopend onderzoek naar, en samen met, ouders en hun kinderen met ontwikkelingsproblemen. Ouders kunnen via vragenlijsten van In Kaart hun ervaringen delen. Onderzoek op basis van deze gedeelde ervaringen draagt bij aan goed onderbouwde zorg, ondersteuning en belangenbehartiging. Voor Oudervereniging Balans is In Kaart belangrijk. Omdat wij ons inzetten om ouders, gezinnen, professionals en beleidsmakers van goede en relevante informatie te voorzien. En lobbyen voor passende voorzieningen en ondersteuning.

Wat is In Kaart?

In Kaart is een register voor kinderen en volwassenen met ondersteuningsvragen en/of ontwikkelingsproblemen en hun ouders. Deelnemers vullen elk jaar online een vragenlijst in. Een deel van de vragen is jaarlijks hetzelfde, zodat we veranderingen kunnen volgen. Een deel van de vragen gaan over actuele thema’s. Ervaringsdeskundige ouders en mensen met ontwikkelingsproblemen denken mee in de keuze voor die thema’s.

Hoe werkt de kortingsactie?

Je vult een vragenlijst in bij In Kaart. Aan het einde van de vragenlijst staat een link naar een inschrijfformulier. Met dit formulier kun je je aanmelden als lid van Balans. Je betaalt dan (via automatische incasso) voor het eerste jaar slechts 30 euro in plaats van 60.

Ben je al lid van Balans dan kun je, als je de vragenlijst invult, eenmalig 30 euro op je rekening gestort krijgen. Vul na het invullen van de vragenlijst van In Kaart het formulier in waarmee je bij Balans de korting aanvraagt.

Klik hier als je eerst meer wilt lezen over In Kaart

Wie kunnen meedoen?

Er zijn 2 verschillende vragenlijsten, 1 over je kind met een ondersteuningsvraag, en 1 voor volwassenen/jongeren van 16 jaar en ouder

Ben jij een ouder van een kind met (een vermoeden van) ADHD, autisme, dyslexie, DCD, een visuele of verstandelijke beperking of maak je je zorgen over de ontwikkeling van je kind? Schrijf je dan in bij In Kaart en vul online een vragenlijst in over je kind: In Kaart: aanmelden ouders van kinderen (15-).

Ben je 16 jaar en ouder en wil je een vragenlijst invullen over jezelf als persoon met een ondersteuningsvraag, ontwikkelingsprobleem of beperking. Schrijf je dan in bij InKaart en vul de vragenlijst in over jezelf. Ook als ouder kun je deze vragenlijst dus invullen over jezelf: aanmeldformulier voor kinderen van 16 jaar en ouder.

Je kind hoeft geen diagnose te hebben om mee te kunnen doen! Een mogelijke ondersteuningsvraag is genoeg om mee te kunnen doen.

In Kaart is een samenwerking tussen ervaringsdeskundigen en hun naasten, de Vrije Universiteit, Viveon-Academische Werkplaats
’s Heeren Loo – VU, Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen, Universiteit van Amsterdam, het Nederlands Autisme Register (NAR), Landelijke Oudervereniging Balans, Stichting Dyslexie Nederland (SDN), Revalidatie Friesland, Roessingh Centrum voor Revalidatie en het Landelijk DCD netwerk.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.