Scroll Top

ZORG

Hoe helpt de (Jeugd)zorg mijn kind bij leren, gedrag en/of (psychische) problemen? Hoe zorg ik als ouder dat er de juiste hulp komt?

Wat voor regels gelden er in jeugdhulp en zorg?

Clear Filters

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Zij kunnen de zorg dichter bij de inwoners organiseren, maar…

Jeugdbescherming, veilig thuis en drang en dwang

Wat doet de Jeugdbescherming? Wat moet ik doen als ik een Veilig Thuis melding krijg? Wat is een Jeugdbeschermingstafel?
Clear Filters

Als je te maken krijgt met een Veilig Thuis Melding of  Jeugdbeschermingstafel krijg je soms ook te maken met kinderbeschermingsmaatregelen. Dat…

Wat voor specialisten zijn er?

Bijvoorbeeld een psycholoog, jeugdarts, orthopedagoog of kinderpsychiater, wat zijn de verschillen, wie doet wat en wie mag wat?
Clear Filters

De geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen richt zich op jeugdigen met psychische klachten of psychische stoornissen. De jeugd-ggz omvat: preventieve zorg geïndiceerde preventieve…

Zorg bij 18+

Waar krijgt mijn meerderjarige kind mee te maken als die zorg nodig heeft?

Naar de specialist bij leer- en gedragsproblemen

Clear Filters

Medicatie

Clear Filters

Stamcelonderzoek om de behandeling van autisme en aanverwante stoornissen persoonlijk te maken. Volgenskinder- en jeugdpsychiater Hilgo Bruining (UMC Hersencentrum Utrecht)…

blogs & vlogs

Clear Filters
Blijven hangen in boosheid zorgt voor meer afstand
Kindermishandeling: is melden helpend?
Extra informatie bij artikel ‘Dwanggedrag beheerst een gezin, maar behandeling is mogelijk’
Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.