Scroll Top

Onze vereniging heeft een klein team van vaste medewerkers. Omdat we veel meer taken heeft dan wij met ons kleine team kunnen uitvoeren, zijn we ontzettend blij dat onze vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor Balans. Onze vrijwilligers helpen met verschillende taken. In hun eigen buurt, met het organiseren van bijeenkomsten en het lokaal bijstaan van ouders bijvoorbeeld. Aan onze advieslijn waar zij vragen van ouders beantwoorden, of een luisterend oor zijn voor ouders die even stoom willen afblazen bijvoorbeeld. 

Hier lees je meer over onze vrijwilligers. Over waarom zij zich inzetten voor Balans en wat het vrijwilligerswerk voor hen betekent.

Wil je ook andere ouders verder helpen met jouw kennis en ervaring? Meld je dan aan en ga eens vrijblijvend in gesprek met onze coördinatoren Claudette en Jazz. Zo kun je kijken of het vrijwilligerswerk voor Balans ook iets voor jou is. Ieder uurtje dat vrijwilligers zich voor ons willen inzetten is er één, en vele handen maken licht werk.

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar vrijwilligers voor onze advieslijn. Dit kan prima vanuit je eigen huis. De advieslijn is op specifieke tijden bereikbaar, maar je kunt ook ouders later terugbellen of per e-mail op een vraag reageren. Hieronder vind je meer informatie.

Wij zoeken vrijwilligers voor onze advieslijn!

Ben jij: 

  • Ervaringsdeskundige vader of moeder van een kind (of kinderen) met extra ondersteuningsbehoeften (gedrag of leren)?
  • Of kun jij je werk als (ex)- professional (in het passend onderwijs of als orthopedagoog) niet loslaten?
  • Wil jij iets betekenen voor ouders en kinderen op het gebied van jeugdzorg en/of onderwijs?

Wat hebben wij nodig?

  • Vrijwilligers met ervaringskennis/expertise op (tenminste) één van de specialisatievlakken van Balans: Passend Onderwijs, Jeugdhulp, Dyslexie, Autisme, AD(H)D, Hoogbegaafdheid, DCD, Dyscalculie, ODD.. etc.
  • Met empathie en een luisterend oor, en een sterk gevoel van inlevingsvermogen.
  • Mensen die ouders empoweren en in hun kracht zetten.

Wat krijg je van ons?

  • Ons uitgebreide trainingsprogramma. (Ook leuk voor op je CV!)
  • Het netwerk van Balans.
  • Gezellige collega’s waar je mee kunt sparren, en een achterban voor vragen en twijfels.
  • Een uitdagende invulling van je vrije tijd, waar je veel voldoening uit krijgt!

Interesse? Vul vrijblijvend het contactformulier in , en Jazz (Coördinator Advieslijn) neemt zo snel mogelijk contact met je op!

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.