Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Kennismakingsactie In Kaart

Doe mee aan In Kaart en krijg 50% korting op lidmaatschap Balans!

Samen met andere organisaties zet Oudervereniging Balans zich in voor het project In Kaart, een langlopend onderzoek naar, en samen met, ouders en hun kinderen met ontwikkelingsproblemen. Ouders kunnen via vragenlijsten van In Kaart hun ervaringen delen. Onderzoek op basis van deze gedeelde ervaringen draagt bij aan goed onderbouwde zorg, ondersteuning en belangenbehartiging. Voor Oudervereniging Balans is In Kaart belangrijk. Omdat wij ons inzetten om ouders, gezinnen, professionals en beleidsmakers van goede en relevante informatie te voorzien. En lobbyen voor passende voorzieningen en ondersteuning.

Wat is In Kaart?

In Kaart is een register voor kinderen en volwassenen met ondersteuningsvragen en/of ontwikkelingsproblemen en hun ouders. Deelnemers vullen elk jaar online een vragenlijst in. Een deel van de vragen is jaarlijks hetzelfde, zodat we veranderingen kunnen volgen. Een deel van de vragen gaan over actuele thema’s. Ervaringsdeskundige ouders en mensen met ontwikkelingsproblemen denken mee in de keuze voor die thema’s.

Hoe werkt de kortingsactie?

Je vult een vragenlijst in bij In Kaart. Aan het einde van de vragenlijst ontvang je een link naar een inschrijfformulier. Met dit formulier kun je een lidmaatschap bij Balans afsluiten met 50% korting. Je betaalt eenmalig 30 euro in plaats van 60.

Ben je al lid van Balans dan kun je als je de vragenlijst invult, eenmalig 30 euro korting krijgen op je lidmaatschap.

Klik hier als je eerst meer wilt lezen over In Kaart

Wie kunnen meedoen?

Er zijn 3 verschillende vragenlijsten, 1 voor jezelf als ouder over veerkracht en burn-out (deze staat open tot 1 juli), 1  over je kind met een ondersteuningsvraag, en 1 voor volwassenen/jongeren van 16 jaar en ouder

Ben jij een ouder van een kind met (een vermoeden van) ADHD, autisme, dyslexie, DCD, een visuele of verstandelijke beperking of maak je je zorgen over de ontwikkeling van je kind? Schrijf je dan in bij In Kaart en vul online een vragenlijst in over je kind: In Kaart: aanmelden ouders van kinderen (15-).

Je kunt ook een vragenlijst invullen over jezelf als ouder van een kind jonger dan 16 jaar met een extra zorgvraag. In deze vragenlijst gaat het over veerkracht en burn-out bij ouders. Schrijf je hiervoor in via: In Kaart: aanmelden ouders (zelf) van kinderen. Let op: deze vragenlijst staat open tot 1 juli 2023.

Ben je 16 jaar en ouder en wil je een vragenlijst invullen over jezelf als persoon met een ondersteuningsvraag, ontwikkelingsprobleem of beperking. Schrijf je dan in bij InKaart en vul de vragenlijst in over jezelf: aanmeldformulier voor kinderen van 16 jaar en ouder.

Je kind hoeft geen diagnose te hebben om mee te kunnen doen!

In Kaart is een samenwerking tussen ervaringsdeskundigen en hun naasten, de Vrije Universiteit, Viveon-Academische Werkplaats
’s Heeren Loo – VU, Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen, Universiteit van Amsterdam, het Nederlands Autisme Register (NAR), Landelijke Oudervereniging Balans, Stichting Dyslexie Nederland (SDN), Revalidatie Friesland, Roessingh Centrum voor Revalidatie en het Landelijk DCD netwerk.

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?