Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

KJP en Balans nú samenwerkingspartners op het gebied van ervaringskennis van ouders

Oudervereniging Balans zal voortaan haar ervaringskennis van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag inzetten bij de kennisontwikkeling van het Kenniscentrum Kinder en Jeugdpsychiatrie (KJP). Het Kenniscentrum professionaliseert daarmee structureel het ouderperspectief bij kennisontwikkeling. Voorheen werkten het Kenniscentrum en Balans al vaker samen.

De samenwerking is structureel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Balans kan daardoor ouders die deelnemen in klankbord- en werkgroepen rondom kennisontwikkeling op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie goed ondersteunen en faciliteren. Beide organisaties zien het intensiveren van deze samenwerking als een unieke mogelijkheid om het ouderperspectief structureel onderdeel te laten zijn van betrouwbare kennis over de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Over het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie zet zich in voor de beste jeugdhulp aan kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen. De experts van het Kenniscentrum zijn behandelaars, onderzoekers, ouders en kinderen. Samen bundelen en vertalen zij betrouwbare kennis over de kinder- en jeugdpsychiatrie en maken deze praktisch toepasbaar. Een doelstelling die goed aansluit bij de missie van Balans.

Wil jij als vrijwilliger voor Balans je ervaringskennis delen bijvoorbeeld in de werkgroepen bij het Kenniscentrum? Stuur dan een mail naar [email protected]. We nemen dan contact met je op.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?