Scroll Top

Dit zijn onze vrijwilligers

Een team van vrijwilligers helpt onze vaste medewerkers met hun vele taken. Ook onze vrijwilligers hebben een persoonlijke drive om andere ouders verder te helpen met hun kennis en ervaring.  Vrijwilligers werken bij de advieslijn op het landelijk bureau of in hun eigen buurt. Zij helpen daar ook ouders met vragen, of organiseren bijvoorbeeld bijeenkomsten en webinars.

De vrijwilligers van Balans krijgen regelmatig bijscholing op allerlei gebied. Over ontwikkelingsproblemen, wet- en regelgeving in zorg en onderwijs, ouderschap en nog veel meer. Mocht een vrijwilliger je vraag niet direct zelf kunnen beantwoorden, overleggen zij intern met elkaar, of nemen contact op met één van de experts die aan Balans zijn verbonden. Zij koppelen dit dan later naar je terug.

Hier vertelt een aantal van onze vrijwilligers over zichzelf en hun motivatie om zich in te zetten voor Balans:

Saskia

Als ervaringsdeskundige ouder zet ik me graag in als vrijwilliger bij Balans

Sandra

Sinds januari 2022 vrijwilliger bij de Balans Advieslijn om haar ervaringskennis te delen met andere ouders en professionals.

Chantal

Wil met de kennis die zij als ervaringsdeskundige heeft, andere ouders, verzorgers of zelfs professionals helpen en ondersteunen in het soms zo dichte oerwoud van zorg en onderwijs.

Xander

Tja, daar sta ik dan als enige man tussen al deze topvrouwen. Mannen kom er ook bij, het is fantastisch wat wij gezamenlijk (kunnen) doen. Zo dankbaar voor.

Melanie

Werkt met veel passie in haar eigen zwemschool en zet zich in voor Passend Onderwijs voor álle kinderen. Bij haar krijg je herkenning, een luisterend oor en zinvolle adviezen.

Petra

Petra is ervaringsdeskundige moeder, die veel weet van passend onderwijs, de jeugdwet en autisme/MCDD/PTSS.

Geeke

Kreeg tijdens haar stage in het onderwijs aan dove kinderen belangstelling voor remedial teaching, orthopedagogiek en -didactiek. Werkte in het so en met kinderen met neurologische problemen.

Karin

Karin is actief als buddy voor de regio Noord- en Midden Limburg. Met de pensioenleeftijd in het vooruitzicht heb ik nu meer tijd voor vrijwilligerswerk

Gertie

Gertie is gepensioneerd leerkracht en vooral gespecialiseerd in leesproblemen. En heeft sowieso altijd een luisterend oor.

Mirjam

Als moeder en onderwijsprofessional weet ik hoe belangrijk het is om mede ouders te ontmoeten in het doolhof van zorg en onderwijs.

Fenna

Fenna is ervaringsdeskundige moeder. Haar zoon heeft DCD en een TOS. Fenna is regiovrijwilliger in Groningen.

Geertje

Geertje is vrijwilliger bij Balans, en werkt als specialistisch kind- en jongeren coach en trainer voor ouders.

Word ook vrijwilliger!

Wil je ook andere ouders helpen met jouw kennis en ervaring? Lees dan hier verder, vul direct het contactformulier in, of stuur een mail naar [email protected]

Kennisbank

Wil je voordat je contact hebt met een vrijwilliger (eerst) zelf meer informatie over ouderschap, onderwijs, zorg,  opvoeding of ontwikkelingsproblemen? Kijk dan eens bij onze kennisbank 

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.