Scroll Top

Dit zijn onze vrijwilligers

Ouders en professionals kunnen bij Balans terecht voor steun, een luisterend oor, informatie en advies. Voor steun van een buddy of voor contact met andere ouders met soortgelijke ervaringen.  Vrijwilligers werken bij de advieslijn op het landelijk bureau of in hun eigen buurt

Aan de advieslijn van Balans en in de regionale afdelingen van Balans werken vrijwilligers die allemaal ervaringsdeskundig zijn. Datzelfde geldt voor onze speciaal hiervoor opgeleide buddy’s.

Dat onze vrijwilligers uit ervaring weten hoe het is om je zorgen te maken over je kind op het gebied van leren, gedrag en welzijn is een meerwaarde hierbij. Zij weten immers uit eigen ervaring hoe het voelt en waar je als ouder tegenaan kunt lopen. Voor het goed kunnen uitvoeren van hun werkzaamheden worden de vrijwilligers ondersteund door de coördinatoren vanuit het team van Balans. Zij hebben beschikking over een database met informatie die zij kunnen gebruiken voor het beantwoorden van jouw vragen en beschikken over de kennis en kunde van een groot netwerk van deskundigen en wetenschappers. Dit gebruiken wij voor het geven van advies.

Balans organiseert meerdere malen per jaar deskundigheidsbevorderingen en intervisiebijeenkomsten voor al haar vrijwilligers.  

Het team van Balans en de vrijwilligers zetten zich gezamenlijk in om jou zo goed mogelijk te steunen, informeren en adviseren. Dit doen we vanuit onze eigen ervaring en kennis. Balans kan nooit verantwoordelijk gehouden worden voor de gegeven steun, adviezen en informatie door vrijwilligers of teamleden. Ouders en professionals blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk en houden zelf de regie. En beslissen zelf of en hoe zij de gegeven informatie en het advies gebruiken en inzetten.  

Hier vertelt een aantal van onze vrijwilligers over zichzelf en hun motivatie om zich in te zetten voor Balans:

Saskia

Als ervaringsdeskundige ouder zet ik me graag in als vrijwilliger bij Balans

Chantal

Wil met de kennis die zij als ervaringsdeskundige heeft, andere ouders, verzorgers of zelfs professionals helpen en ondersteunen in het soms zo dichte oerwoud van zorg en onderwijs.

Xander

Tja, daar sta ik dan als enige man tussen al deze topvrouwen. Mannen kom er ook bij, het is fantastisch wat wij gezamenlijk (kunnen) doen. Zo dankbaar voor.

Melanie

Werkt met veel passie in haar eigen zwemschool en zet zich in voor Passend Onderwijs voor álle kinderen. Bij haar krijg je herkenning, een luisterend oor en zinvolle adviezen.

Petra

Petra is ervaringsdeskundige moeder, die veel weet van passend onderwijs, de jeugdwet en autisme/MCDD/PTSS.

Geeke

Kreeg tijdens haar stage in het onderwijs aan dove kinderen belangstelling voor remedial teaching, orthopedagogiek en -didactiek. Werkte in het so en met kinderen met neurologische problemen.

Karin

Karin is actief als buddy voor de regio Noord- en Midden Limburg. Met de pensioenleeftijd in het vooruitzicht heb ik nu meer tijd voor vrijwilligerswerk

Gertie

Gertie is gepensioneerd leerkracht en vooral gespecialiseerd in leesproblemen. En heeft sowieso altijd een luisterend oor.

Mirjam

Als moeder en onderwijsprofessional weet ik hoe belangrijk het is om mede ouders te ontmoeten in het doolhof van zorg en onderwijs.

Fenna

Fenna is ervaringsdeskundige moeder. Haar zoon heeft DCD en een TOS. Fenna is regiovrijwilliger in Groningen.

Geertje

Geertje is vrijwilliger bij Balans, en werkt als specialistisch kind- en jongeren coach en trainer voor ouders.

Word ook vrijwilliger!

Wil je ook andere ouders helpen met jouw kennis en ervaring? Lees dan hier verder, vul direct het contactformulier in, of stuur een mail naar ail@balansdigitaal.nl

Kennisbank

Wil je voordat je contact hebt met een vrijwilliger (eerst) zelf meer informatie over ouderschap, onderwijs, zorg,  opvoeding of ontwikkelingsproblemen? Kijk dan eens bij onze kennisbank 

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.