Scroll Top

Gertie

Al heel wat jaren ben ik als regiovrijwilliger betrokken bij Balans. Wonend in de provincie Limburg maar ook mensen uit andere delen in het land weten mij te vinden.

Jaren geleden kwam ik in contact met een leerling uit groep 4 die nog niet kon lezen. Als leerkracht trok deze casus mijn aandacht. En zo kwam mijn verdieping in dyslexie tot stand. Zoekend naar informatie kwam ik ook in contact met Balans. Er was maar weinig nodig om mij enthousiast te krijgen voor deze vereniging. Hierdoor kwam ik ook meer te weten over bijvoorbeeld: dyscalculie, autisme, DCD, AD(H)D …………etc.

Nu, jaren later mag ik wel zeggen dat mijn kennis gegroeid is en er de meest uiteenlopende boeken, readers, informatie folders etc. in mijn bibliotheek te vinden zijn. En ik mij een ervaringsdeskundige mag noemen.

Het basisonderwijs heb ik als leerkracht jaren geleden verlaten. Momenteel ben ik docent Taal in Blokjes. Ik hoop in mijn workshops mensen te inspireren om met deze methode te gaan werken.

Taal in blokjes is een methode die gebruikt kan worden in het basisonderwijs of door behandelaren die leerlingen begeleiden met lees- en spellingproblemen en dyslexie. Het is het heel goed te gebruiken in ondersteuningsniveau 2 en 3 (zie stimuleringsprogramma aanpak dyslexie).

Ik begeleid en help scholen, logopedisten, remedial teacher etc. bij het inzetten en gebruiken van deze methode.

Voor ouders, die vastlopen of even een luisterend oor nodig hebben, ben ik nog steeds als regiovrijwilliger aanwezig.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.