Scroll Top
groep8-doorstroomtoets

Doorstroomtoets in plaats van eindtoets groep 8

Groep 8 leerlingen maken vanaf schooljaar 2023-2024 in februari geen eindtoets meer maar een doorstroomtoets. Half maart komt de uitslag en geeft de school een tegelijkertijd een definitief schooladvies voor het voortgezet onderwijs. Eind maart moeten alle kinderen tijdens de centrale aanmeldweek aangemeld worden voor de middelbare school van hun keuze. Hoe dit aanmelden verloopt verschilt per regio.

Aangepaste versies doorstroomtoets

Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zijn er aangepaste toetsen beschikbaar. Zoals een grote letter versie of een versie met aanpassingen voor leerlingen met dyslexie. Welke aanpassingen er zijn verschilt per doorstroomtoets. Veel doorstroomtoetsen hebben bijvoorbeeld een voorleesfunctie voor leerlingen met dyslexie. Er zijn ook toetsen met een zoomfunctie en een markeerstift. De school beslist of een leerling een aangepaste versie krijgt.

Verschillen in de aangepaste versies

Er zijn verschillende doorstroomtoetsen. Met ook verschillen in de aangepaste versies voor leerlingen die baat hebben bij extra ondersteuning bij het maken van de toets. De school beslist welke doorstroomtoets zij afnemen. Er zijn namelijk verschillende versies van verschillende leveranciers.

Overleg daarom met de school als je denkt dat jouw kind baat heeft bij een aangepaste versie van de doorstroomtoets.

Meer lezen:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.