‘Gourmetten voor het brein’, thema-avond over ADHD – 14 maart

  • 14 maart
  • 19:30 - 21:30 uur
  • Bibliotheek Lek & IJssel, Overtoom 7, IJsselstein
14 mrt

De afdeling Utrecht van Balans houdt donderdag 14 maart een thema-avond over ADHD met medewerking van Patrick de Zeeuw (gezondheidszorgpsycholoog).

In zijn lezing zal Patrick ingaan op wat we nu eigenlijk kunnen leren van hersenonderzoek over ADHD in de dagelijkse praktijk. We gaan zien hoe we gedrag kunnen proberen te begrijpen door het kijken met een “brein-bril” op. Maar we zullen ook ontdekken dat nadenken over wat er zou kunnen gebeuren in het brein van een kind met ADHD niet voldoende is. Zo zullen we erachter komen dat we net zo goed moeten nadenken over wat er in ons eigen brein gebeurt: een samenspel tussen kind- en omgevingsfactoren dus.

Gaandeweg levert dit ook tips op voor ouders over het omgaan met lastige situaties, of gaan we begrijpen waarom sommige strategieën nu eigenlijk wel of niet werken. En daarbij gaat het ook nog over Fiat Panda’s en gourmetten. Mocht dat in het geheel niet logisch lijken, kom dan vooral luisteren.

Datum: 14 maart 2019.
Locatie: Bibliotheek Lek & IJssel, Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein.
Tijd:  Inloop 19.15u, start 19.30u,einde 21.30u.
Tickets kosten € 7,50 voor niet- leden en € 5,00 voor leden van Balans (prijzen excl. servicekosten; de prijzen incl. servicekosten zijn € 6,28 en € 8,86).

KLIK HIER OM TICKETS TE BESTELLEN