Scroll Top
Details
Date:

mei 7

Time:

19:30 - 22:00

Event Category:

Evenementen

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-thema-avond-prikkelverwerking-en-adhd-859391943437
Organizer

Oudervereniging Balans

Website: https://www.eventbrite.nl/o/oudervereniging-balans-16642183486
Venue

Van der Valk Tilburg

8 Dokter Bloemenlaan, 5022 KW Tilburg

Tilburg, NB, NL, 5022 KW

Lezing over prikkelverwerking en een interactieve lezing over ADHD. Na elke lezing is er gelegenheid om vragen te stellen.

Op dinsdagavond 7 mei organiseert Balans Tilburg een avond over prikkelverwerking en ADHD.

Locatie: Van der Valk Tilburg www.hoteltilburg.nl

Adres: Dr Bloemenlaan 8, 5022 KW Tilburg

Programma

19.00 uur Inloop met koffie, thee en wat lekkers

19.30 uur Start. Welkomstwoord Joli Luijckx, directeur Balans

19.35 uur Lezing Prikkelverwerking, Melanie Kastelijn

20.30 uur Pauze met koffie/thee en frisdrank

20.45 uur Lezing ADHD, Harm-Jan Neutel en Tobias Hamer van Asendocare

21.45 uur Vragen stellen

22.00 uur Einde

Toegang gratis voor leden van Balans en Mama Vita. Niet-leden betalen 6,28 euro inclusief servicekosten.

Toelichting bij het programma

We kennen allemaal de zintuigen het zicht, het gehoor, de tast, het proeven en ruiken.
Maar ook de propriocepsis (lichaamsgevoel, beweging en kracht) en de vestibulaire prikkelverwerking (evenwicht) hebben een belangrijk rol. En dan is er ook nog de interoceptie. Dit is het proces waarbij prikkels vanuit ons eigen lichaam waargenomen worden en betekenis krijgen. Denk aan hongergevoel, dorstgevoel, wanneer moet je naar het toilet? Maar ook een gevoel van vermoeidheid, oververhitting of onderkoeling en pijn.
Zelfs onze emoties vinden hun oorsprong in de interoceptische prikkels. En dit is uiteindelijk belangrijk bij het ontwikkelen van het zelfbeeld en de emotionele ontwikkeling.

Op deze avond vertelt Melanie Kastelijn, die SI-therapeut is en gespecialiseerd in ASS en ADHD (https://www.silence-coaching.com/), wat je kunt waarnemen als er problemen zijn op het gebied van de zintuiglijke prikkelverwerking. Het doel van de avond is om achter het gedrag te kijken. Er is een reden voor het gedrag. Melanie is tevens ervaringsdeskundig, dus ze kan veel vertellen over praktijksituaties en tips geven.

Na de pauze geven Harm-Jan Neutel en Tobias Hamer, beiden Jeugdzorgwerker bij Asendo (https://asendocare.nl/ ) een lezing over ADHD. Aan de hand van casussen gaan zij interactief aan de slag met de zaal. Bijvoorbeeld: “Waarom worden welke besluiten genomen bij de behandeling/begeleiding van een ADHD’er.”

Aan het einde van elke lezing is er ruimte om vragen te stellen, maar je kunt ook persoonlijk je vraag stellen aan alle medewerkers en vrijwilligers van Balans.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.