Scroll Top

Extra informatie bij de zorgcolumn ‘Van adhd je kracht maken’

In Balans Magazine 1-2024 schrijft Regina van Ommen, kinderarts met als aandachtsgebied sociale pediatrie, een column over adhd. Na zeventien jaar als algemeen kinderarts gewerkt te hebben, heeft zij in 2012 met een collega De Kinderdokters opgericht waaruit in 2015 het KinderADHDcentrum is ontstaan. Daar werkt zij samen met twee psychologen, een pedagoog en sinds kort ook een verpleegkundig specialist.

Het KinderADHDcentrum is een kleinschalig behandelcentrum voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar) met adhd waarin psycho-educatie voor kinderen en jongeren en hun ouders wordt aangeboden. Zo nodig wordt ook een medicatietraject gestart.

Lees hier ons Balansdossier adhd en druk gedrag

Regina heeft ook een podcast gemaakt: Druk gedrag, wat moet ik ermee? Of is het adhd?

Razen & dollen, maar af en toe ook klieren & vervelen, het hoort er allemaal bij als je peuter- of kleuter bent. De vraag is: hoe ga je om met druk gedrag? Wat zijn de adviezen bij kinderen die meer moeite hebben met stilzitten? En wanneer is het niet meer normaal? En kun je misschien aan adhd denken? Het wordt allemaal besproken in deze podcast, met kinderarts en expert op het gebied van druk gedrag Regina van Ommen.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.