Scroll Top
WhatsApp Image 2022-12-14 at 17.13.24 (Demo)

FatherForce, bijeenkomsten speciaal voor vaders van kinderen met een ondersteuningsbehoefte verbinding

Balans is er voor alle ouders van kinderen die net iets meer of iets anders nodig hebben in de opvoeding, het onderwijs en de zorg. Wij organiseren online en fysieke bijeenkomsten voor moeders én vaders, pleegouders, verzorgers en professionals. Ook werkt Balans intensief samen met MamaVita, het landelijk netwerk voor moeders van kinderen met autisme. Balans en MamaVita krijgen regelmatig de vraag waarom er geen bijeenkomsten speciaal voor vaders zijn.  

Daarom organiseert Balans de komende tijd een aantal bijeenkomsten, éxclusief voor vaders, onder de naam: FatherForce

Balans wil óók vaders met elkaar in verbinding brengen. Om ze te informeren en door het delen van kennis en ervaringen (meer) in hun kracht te zetten. En een ‘beweging van vaders’ in gang te zetten. Zo bieden we met elkaar bijeenkomsten waar iedereen zich thuis voelt. Want hoe ervaren vaders de opvoeding van een kind dat zich net iets anders ontwikkelt? Wat kunnen we van vaders leren? Wat is de rol van vaders in de opvoeding, bij het organiseren van zorg en in het onderwijs? Wat kunnen en willen vaders (anders) doen om een verandering in opvoeding, zorg of onderwijs te bereiken? 

De eerste bijeenkomst is op 1 februari in Soest. Kijk voor de overige datums en locaties in de agenda.  

Bij deze bijeenkomst worden de gesprekken geleid door Norbert Groot.

Norbert Groot - Uitgeverij SWP

Norbert Groot heeft zowel in Ecuador als in Nederland gewerkt als hulpverlener. Autisme heeft zijn speciale belangstelling, omdat het daarbij altijd nodig is om een breed perspectief in te nemen en onder het gedrag te kijken. In Ecuador deed hij onderzoek, gaf ondersteuning aan ouders, training aan professionals en begeleiding aan mensen met ASS. Vanaf 2007 werkt hij samen met Dr. Martine Delfos, met wie hij onder meer het boek Autisme vanuit een ontwikkelingsperspectief schreef. Van 2015 tot 2022 werkte hij bij stichting Jados aan de inhoudelijke ontwikkeling van het begeleidingsaanbod. 

Norbert kijkt, ook los van autisme, breed naar het gedrag van mensen (en dus ook kinderen) en de invloed hierop vanuit de omgeving en interactie met andere mensen. Ook heeft hij veel ervaring met de begeleiding van ouders en jongeren, die vast zijn gelopen in de zorg en/of het onderwijs. Norbert is zelf vader van 3 kinderen.   

Dit logo is speciaal voor ons getekend door Suzanne Righart van Gelder van Hoogbegaafd in Beeld.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.