Scroll Top
belansdigitaal

In Kaart nu ook open voor ouders van kinderen met TOS 

In deze nieuwe column praat projectleider Franca Leeuwis je bij over de ontwikkelingen en tussentijdse resultaten van In Kaart. In Kaart is het register voor mensen met neurodivergentie en/of beperkingen, zoals (een vermoeden van) ADHD, dyslexie of DCD. Ouders kunnen ook meedoen als hun kind geen diagnose heeft, maar er wel zorgen over de ontwikkeling zijn.

 

In Kaart nu ook open voor ouders van kinderen met TOS

]Achter de schermen is er de afgelopen tijd hard gewerkt en nu is het zover: Ook ouders van kinderen met (een vermoeden van) Taalontwikkelingsstoornis (TOS) kunnen meedoen met In Kaart. De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld. Ongeveer een jaar geleden nam een moeder van een kind met TOS contact op met In Kaart en vertelde waarom het zo belangrijk is dat er meer kennis komt over TOS, de impact op het gezin en de gevolgen voor het dagelijks leven van een kind met TOS. Onderzoekers van In Kaart beaamden dat het een belangrijke toevoeging zou zijn. En toen zijn we aan de slag gegaan met het opstellen van een vragenlijst over TOS, zodat onderzoekers en belangenverenigingen naast meer algemene gegevens ook specifieke informatie over TOS kunnen gebruiken. 

Kinderen die geen onderwijs volgen

Naast het uitbreiden van In Kaart met TOS, zijn we op dit moment samen met andere onderzoekers bezig om te kijken hoe we onderzoek kunnen doen naar thuiszittende leerlingen. En hoe we Balans kunnen ondersteunen in de belangenbehartiging voor deze kinderen/jongeren en hun ouders. Hierbij vinden we het essentieel dat we dat doen in aansluiting bij de ervaringen en behoeften van ouders en kinderen/jongeren.

Daarom hebben we twee polls uitgezet; een voor ouders van kinderen die (gedeeltelijk) thuiszitten, en een voor kinderen/jongeren (vanaf een jaar of 12) die (gedeeltelijk) thuiszitten. Het invullen van de poll duurt een paar minuten. Door het invullen kunnen we in onderzoek en belangenbehartiging rekening houden met uw ervaringen en behoeften. We delen de resultaten van de poll op de websites van In Kaart en Balans en ik zal er in een van de komende nieuwsbrieven over schrijven.

Ervaringen delen via In Kaart

Wil jij als ouder ook bijdragen aan meer kennis en begrip? Wil je jouw tips delen met andere ouders? Doe mee aan In Kaart! Dan krijg je ook nog eens 50% korting op een Balans lidmaatschap.

Als ouder kies je bij In Kaart welke vragenlijsten je wilt invullen. Je mag ook beide lijsten invullen, graag zelfs!

Volgende keren meer over In Kaart, intussen al vragen of wil je een onderwerp aankaarten? Mail me gerust via [email protected]

Related Posts

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.