Scroll Top

Extra informatie bij artikel ‘Het schrijven van mijn boek was zelftherapie’

Marije Pietersma (43) schrijft sinds september maandelijks een blog voor de website en de nieuwsbrief van Balans. Haar eerste blog, ‘Communicatie’, kun je hier lezen.

Begin 2023 publiceerde zij het deels autobiografische Vleugels met een pleister over haar ‘late’ autismediagnose.

Marije is commercieel manager en verteller over neurodiversiteit bij The Brain Hub. The Brain Hub is een platform met specialisten en professionals op het gebied van neurodiversiteit. Zij begeleiden organisaties bij het opzetten van een neuro-inclusief klimaat op de werkvloer, op scholen en in openbare ruimtes.

Op Instagram schrijft Marije over ASS en neurodiversiteit op haar kanaal @The_Autfluencer.

Begin 2023 kwam het boek Vleugels met een pleister uit. Marije schreef het boek met als doel mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar, en herkenning te bieden bij, een uiteindelijk late autismediagnose. Het verhaal is geïnspireerd op haar eigen levenservaringen waarbij het typische gedrag van vrouwen met autisme waaronder maskeren, ontwijken en tegen de gevoelsstroom ingaan, ervoor heeft gezorgd dat het boek een zoektocht naar een eigen ‘ik’ van de hoofdpersoon is geworden.

Samenvatting van het boek

Wanneer is jezelf zijn goed genoeg voor de wereld om je heen? Wanneer en hoe moet je jouw aangeleerde overtuigingen en conditioneringen laten varen als het niet meer past? Is de persoon die jij in de basis bent gecreëerd door jouw omgeving of durf én mag je van jongs af aan jouw eigen ‘ik’ laten zien?

Het verhaal van Maaike Peters neemt je mee vanaf haar kleutertijd tot de volwassen vrouw die ze nu is. Door het jarenlange aanpassen, camoufleren en imiteren om zich van jong meisje tot uiteindelijk (alleenstaande) vrouw, moeder, geliefde en werkneemster zo goed en succesvol mogelijk staande te houden in een overvragende maatschappij, krijgt ze keer op keer gezondheidsklachten.

Burn-outs en depressies volgen elkaar in rap tempo op. Ze krijgt epileptische aanvallen, maar klopt de diagnose epilepsie wel? Vleugels met een pleister is een voor vele mensen herkenbaar en vlot geschreven boek over de meest uiteenlopende onderwerpen (relaties, moederschap, trauma, EMDR en autisme) en de diversiteit aan ervaringen in de gezondheidszorg.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.