Scroll Top

Begeleid wonen voor studenten

Als je kind gaat studeren komt er veel op jou en je kind af. Vooral als je kind een eind verderop gaat studeren. Moet je kind dan op kamers? Kan hij of zij dat wel? Welke mogelijkheden zijn er?

Een paar tips:

  • Bedenk wat haalbaar is. Bij de start van de studie ook meteen buitenshuis gaan wonen, is misschien wat veel tegelijk. Aan de andere kant is (te) ver reizen in het heel drukke openbaar vervoer ook niet makkelijk. Weeg alles goed af!
  • Meld heel vroeg aan voor begeleid wonen en houd goede intakes.

Hulp bij het kiezen van een geschikte woonvorm: hier vind je tips en een checklist praktische vaardigheden.

Landelijke organisaties

JADOS biedt begeleiding aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfases studie of werk. Dit doen ze via hun dochterorganisaties Stumass (hbo en wo studenten met autisme), Capito Wonen (mbo’ers met autisme) en IVA (werkenden en werkzoekenden met autisme). Vanaf 31 maart 2021 heten ze alle drie JADOS.

Voorbeelden in jouw regio

Van een aantal regio’s hebben we voorbeelden van begeleid wonen voor studenten met autisme Weet jij er meer? Geef het aan ons door en stuur een mail naar [email protected] ovv ‘begeleid wonen studenten’

Provincie Utrecht

Studenten met autisme in de stad Utrecht kunnen bij Lister Leidsche Rijn Oost terecht voor begeleiding bij het zelfstandig(er) wonen (op kamers) en studeren. Die begeleiding, Casa Confetti genoemd, is een samenwerking met Universiteit Utrecht.

De Grasboom verenigt diverse ouderinitiatieven om jongeren met autisme zelfstandig te kunnen laten wonen. Hun locaties zijn in de stad Utrecht, Amersfoort, Hilversum en enkele plaatsen in die omgeving.

Chiqcare in Soest biedt woonbegeleiding voor mensen die zelfstandig wonen (ook in Hollandsche Rading) en hebben ook autisme-specialisten.

In de regio Amersfoort is Futurum Begeleid Wonen actief voor jongvolwassenen met autisme.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.