Scroll Top

Begeleid wonen voor studenten

Als je kind gaat studeren komt er veel op jou en je kind af. Vooral als je kind een eind verderop gaat studeren. Moet je kind dan op kamers? Kan hij of zij dat wel? Welke mogelijkheden zijn er?

Een paar tips:

  • Bedenk wat haalbaar is. Bij de start van de studie ook meteen buitenshuis gaan wonen, is misschien wat veel tegelijk. Aan de andere kant is (te) ver reizen in het heel drukke openbaar vervoer ook niet makkelijk. Weeg alles goed af!
  • Meld heel vroeg aan voor begeleid wonen en houd goede intakes.

Hulp bij het kiezen van een geschikte woonvorm: hier vind je tips en een checklist praktische vaardigheden.

Landelijke organisaties

JADOS biedt begeleiding aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfases studie of werk. Dit doen ze via hun dochterorganisaties Stumass (hbo en wo studenten met autisme), Capito Wonen (mbo’ers met autisme) en IVA (werkenden en werkzoekenden met autisme). Vanaf 31 maart 2021 heten ze alle drie JADOS.

Voorbeelden in jouw regio

Van een aantal regio’s hebben we voorbeelden van begeleid wonen voor studenten met autisme Weet jij er meer? Geef het aan ons door en stuur een mail naar info@balansdigitaal.nl ovv ‘begeleid wonen studenten’

Provincie Utrecht

Studenten met autisme in de stad Utrecht kunnen bij Lister Leidsche Rijn Oost terecht voor begeleiding bij het zelfstandig(er) wonen (op kamers) en studeren. Die begeleiding, Casa Confetti genoemd, is een samenwerking met Universiteit Utrecht.

De Grasboom verenigt diverse ouderinitiatieven om jongeren met autisme zelfstandig te kunnen laten wonen. Hun locaties zijn in de stad Utrecht, Amersfoort, Hilversum en enkele plaatsen in die omgeving.

Chiqcare in Soest biedt woonbegeleiding voor mensen die zelfstandig wonen (ook in Hollandsche Rading) en hebben ook autisme-specialisten.

In de regio Amersfoort is Futurum Begeleid Wonen actief voor jongvolwassenen met autisme.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.