Scroll Top

Extra informatie bij de onderwijscolumn ‘Op naar een nieuwe mindset’

Wied Ruijssenaars & Cécile Ruijssenaars-Elshoff schreven EHBI 2.0: Eerste Hulp Bij Instructie. Wat élke onderwijsprofessional moet weten over de fundamenten van de basisvaardigheden. In Balans Magazine schreven zij een column over hoe hun boek ingezet kan worden op scholen.

 

In EHBI 2.0 bespreken zij het systeem van effectieve instructieprincipes voor de automatisering van lezen, spellen en rekenen. Het hoort volgens hen thuis in het kennispakket van elke onderwijsgevende en iedere docentopleiding. Maar het vereist ook een juiste mindset van het schoolteam.

 

Op de site van Dyslexie Centraal kunnen bijlagen worden gedownload bij het boek EHBI 2.0.

 

Met collega’s schreven ze Geregeld! (over dyslexie) en samen Berekend! (over dyscalculie).

Wied en Cécile zijn in Amersfoort geboren en kennen elkaar vanaf middelbare schoolleeftijd. Cécile werd kleuterleidster, leerkracht, remedial teacher, psychologisch-assistent en orthopedagoog. Wied werd orthopedagoog, promoveerde, werd hoofddocent in Nijmegen en hoogleraar in Leuven, Leiden en Groningen. Samen hebben zij twee kinderen en drie kleinkinderen.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.