Scroll Top

Extra informatie bij onderwijscolumn ‘Drie keer Moed: het kan en moet’

Wied (A.J.J.M.) Ruijssenaars studeerde Orthopedagogiek in Nijmegen en promoveerde bij prof. Dumont. Hij was hoogleraar Orthopedagogiek aan de KU-Leuven (1987), Universiteit Leiden (1993) en Rijksuniversiteit Groningen (2004-2021), maar bleef actief in de praktijk. Was voorzitter van de Commissie Dyslexie van de Gezondheidsraad, de Stichting Dyslexie Nederland en de beroepsvereniging NVO. Publiceert artikelen en handboeken over onder andere dyscalculie, dyslexie en diagnostiek.

Op 11 februari jl. vond het Symposium Dyslexie plaats in Den Bosch, over de pilot Preventieve Dyslexiezorg die de afgelopen jaren is uitgevoerd in de Mijnstreek (Limburg). Tijdens dat symposium vertelde hoogleraar Wied Ruijssenaars waarom er drie keer moed nodig is voor goede dyslexiezorg. Hier vind je meer informatie over dat symposium en over de pilot.

Vlnr: Wied Ruijssenaars, Ria Kleijnen, Jan Paternotte en Joli Luijckx (Balans) tijdens het Symposium Dyslexie.

Meer weten?

Bekijk hier de presentatie Wied Ruijssenaars: Moed!

Lees hier het document van Ria Kleijnen: ‘Preventieve Dyslexiezorg, Eerder, beter en kosteneffectiever’

Lees hier meer over de pilot preventieve dyslexiezorg

Dyscalculie

Wied weet ook heel veel over dyscalculie. Op 16 februari 2022 gaven Wied en Cécile Ruijssenaars een webinar voor Balans over rekenproblemen en dyscalculie. Dit Webinar kun je terugkijken via deze link.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.