Wij ondersteunen en versterken ouders van kinderen met problemen bij leren en/of gedrag in opvoeding, onderwijs en zorg

Terugblik Masterclass ASS, ADD, ADHD, HSP en Trauma, door Manon Wennink

Manon is IQ coach en zet zich, naast haar gezin, vrijwillig in als voorzitter van stichting Mama Vita en is bestuurslid van vereniging Balans. Manon is een gevoelige beelddenker die met beide benen stevig op de grond staat. Met haar Twentse nuchterheid kan zij grote vragen eenvoudig verhelderen en rust brengen in de basis, waarmee iedereen op zijn eigen pad verder kan. Voor het 35 jarig jubileum van Balans, gaf zij gratis een masterclass voor de Montessorischool in Zwolle. Hier vertelt ze hoe dat ging.

Succesverhaal

Een gewone maandag was, het deze 13de februari in 2023 allerminst. Het was een ochtend waarin ik, in verbinding met 24 docenten, mijn Masterclass ASS, ADD, ADHD, HSP en Trauma mocht geven. Waarom werkt het brein van sommige kinderen zo anders? En wat kan een enkele docent veranderen om alle kinderen te bedienen in de klas? Een prachtig succesverhaal dat ik mocht delen van een jonge dame welke in haar basisschool periode meerdere keren vastliep, het VMBO doorgeworsteld is en uiteindelijk op een perfecte opleiding terecht kwam waarin ze tot volle bloei kon komen. De docenten hingen aan mijn lippen.

Werking van het brein

De praktische uitleg over de breinwerking, en waar het anders gaat bij kinderen met o.a. kenmerken van ASS, werd duidelijk aan de hand van de Aap, de Olifant en de Krokodil. Er waren meerdere ‘Aha’ momenten, en kinderen die op het netvlies naar boven kwamen. Wauw, wat voel ik mij een dankbaar mens dat ik mijn kennis mag delen met het onderwijs! Als jeugd- en gezinsprofessional, werk ik met kinderen die vastlopen in het leven, en daarbij vaak deels of geheel uitvallen in het onderwijs. Deze kinderen hebben het nodig dat er binnen het onderwijs voldoende kennis is. En dat docenten weten wat ze kunnen doen om het kind te helpen ontwikkelen, juist als het even anders gaat.

Cadeau

Balanslid Karen Achterkamp won deze Masterclass tijdens het 35-jarige bestaan van Balans. En gaf dit cadeau aan de Montessorischool in Zwolle. Karen, en team van de Montessorischool Zwolle, heel erg bedankt voor jullie warme onthaal en voor het iedere dag open staan voor “onze” kinderen.

Zoek op deze website:

  • Categorie

  • Diagnose/Aanleg

  • Leeftijd

  • Regio

  • Documenttype

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?