Scroll Top

Tips bij opvoeden met dyslexie

Nu de scholen dicht zijn en we allemaal thuis aan het werk zijn is het de kunst om elkaar de ruimte te geven. Maar veel ouders hebben behoefte aan tips.

Balans verzamelde tips voor het lezen thuis voor kinderen met leesproblemen en dyslexie. Maar natuurlijk ook voor alle andere kinderen die nu thuis zitten. Veel mensen geven nu ook aan dat tips gedeeld mogen worden, want hoe meer er te kiezen valt hoe beter de tips aansluiten bij je eigen behoefte.

Balans

Op onze website staan diverse tips voor het lezen.

Tips & tricks Dyslexie – Superboek
Plezier in lezen met het juiste materiaal
Yoleo vanaf vandaag gratis voor kinderen met een bibliotheekpas
Makkelijk lezen TIP25
Kijk en lees in BalansKIDS

Dedicon

Dedicon ondersteunt scholen, ouders en leerlingen met een leesbeperking zo goed mogelijk bij leren en studeren. Dedicon heeft veel kennis en tips die zij nu met mensen wil delen.

Kijk hiervoor op: Onderwijs op afstand? zo lukt het!

Hier staan veel tips die ondersteunen bij het lezen. Waaronder:

Dyslexie Centraal

Het is belangrijk om thuis veel te blijven lezen. Maar hoe doe je dat als lezen moeilijk is? Hoe houd je lezen leuk? En wat kan je dan lezen? We zetten een aantal handige en leuke tips op een rij.

TipsVoorOudersEnLeerlingen_dyslexie

Expertisecentrum Nederlands

Nu de scholen dicht zijn is het goed als kinderen thuis kunnen blijven lezen. Maar hoe doe je dat en wat voor leuke dingen kun je doen rondom lezen? Daar heeft het Expertisecentrum Nederlands een mooi document voor gemaakt met Tips voor ouders en Tips voor leerlingen. Deze zijn geschikt voor leerlingen in de midden- en bovenbouw.

Tips voor ouders begrijpend lezen

Thuis lezen nog veel meer tips

VoorleesExpress

Nu het coronavirus steeds meer beperkingen oplegt in het dagelijks leven, zijn er ook steeds minder vrijwilligers van de VoorleesExpress die bij gezinnen langsgaan. Jammer dat dit nodig is, want kinderen kijken er vaak enorm naar uit. Nu dit niet langer mogelijk is heeft de VoorleesExpress 5 tips van hun vrijwilligers op hun website geplaatst.

Taal stimuleren op afstand: Corona proof tips

Over Balans

Onze vereniging ontvangt gedeeltelijk subsidie van de overheid. Aanvullend zijn wij (financieel) afhankelijk van onze (steun)leden en donateurs. Wilt u het werk van Balans ook steunen en de stem van ouders in de politiek verstevigen? Word dan ook (steun)lid van Balans.

U steunt ons al voor € 25,00 per jaar!

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.