Scroll Top

Hoe helpt de (Jeugd)zorg mijn kind bij leren, gedrag en/of (psychische) problemen? Hoe zorg ik als ouder dat er de juiste hulp komt?

Naar de specialist bij leer- en gedragsproblemen


Wat staat je te wachten, hoe gaat (diagnostisch) onderzoek in zijn werk, waar moet je op letten, welke behandelingen zijn er?

Wat voor specialisten zijn er?


Bijvoorbeeld een psycholoog, jeugdarts, orthopedagoog of kinderpsychiater, wat zijn de verschillen, wie doet wat en wie mag wat?

Welke regels gelden er in jeugdhulp en zorg?


Wat staat er in de jeugdwet, wat houdt de wet langdurige zorg in? Hoe vraag ik een PGB aan? Hoe moet de gemeente omgaan met aanvragen? Hoe maak ik bezwaar tegen een besluit?

Zorg bij 18+


Waar krijgt mijn meerderjarige kind mee te maken als die zorg nodig heeft?

Jeugdbescherming, Veilig Thuis en Drang en Dwang


Wat doet de Jeugdbescherming? Wat moet ik doen als ik een Veilig Thuis melding krijg? Wat is een Jeugdbeschermingstafel?

Medicatie


Artikelen en ontwikkelingen op het gebied van medicijnen in combinatie met ontwikkelingsproblematiek.

Ervaringsverhalen, blogs en vlogs


Ervaringsverhalen van ouders

 

 

(Sch)ouders is een platform van, voor en door ouders van een kind met een lichamelijke- en/of een verstandelijke beperking, chronische ziekte en/of ontwikkelingsproblematiek (zorgkinderen). (Sch)ouders richt zich op onderwerpen waar ouders van zorgkinderen mee te maken (kunnen) krijgen op enig moment, ongeacht de soort beperking of aandoening.

Bij (Sch)ouders vind je aanvullende aandoeningsoverstijgende informatie. Klik op het logo van (Sch)ouders, dan kom je op de routekaart bij het onderwerp ‘Zorg’.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie opslaan via uw browser van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Let op dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.